Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

2014. augusztus - Torockó Söröző

2014.08.11. 06:11 Befaló

 A Torockóban többször jártunk már, sokszor teszteltük az étterem részt, a kerthelyiséget is, de a söröző részt még nem. Most eljött ennek is az ideje.

Nem tudatosan választottuk ezt a részét a helynek, félig-meddig a kényszer vitt rá, bár kíváncsiak is voltunk már. Szóval úgy kerültünk a sörözőbe, hogy szombaton kora délután egy gurulás alkalmával spontán ötlettől vezérelve szerettünk volna itt ebédelni, de ahogy vártuk, a kerthelyiség tele volt. De mivel tudtuk, hogy szombaton ebédidőben foglalás nélkül esélytelenek vagyunk, azt a "B" tervet határoztuk meg, hogy megnézzük végre a söröző részt. Így keveredtünk ez alkalommal a még ismereten területre.

A környezet az étteremhez nagyon hasonló volt, ugyanazok a kockás terítős asztalok fogadtak, mint a túloldalon (a bejárat után balra fordulva az étterembe jutunk, jobbra pedig a sörözőbe). Ugyanúgy voltak paravánnal elválasztott asztalok, amitől kellemesebb a hely hangulata. Annyi volt csupán a különbség, hogy a helyiség jóval kevesebb asztalt tartalmazott, mint amennyit az étteremben találunk.

02_étlap.jpgLeültünk egy asztalhoz, ahová a már jól ismert pincérek egyike kihozta a már jól ismert étlapokat. Gondoltam, a biztonság kedvéért megkérdezem, hogy ehetünk is mindent, mint a másik oldalon, bár miután a kezünkben tartottuk az étlapot, a kérdés némiképp feleslegesnek tűnt..

Mivel a sörözőben foglaltunk helyet, egyértelmű volt, hogy egy-egy korsó sört fogunk inni.. :-D Mivel nagyon meleg volt, és gurulás közben voltunk, úgy döntöttünk, kipróbáljuk azt, amihez eddig gyenge voltam: nem eszünk főételt, csak levest és desszertet..

A levesek közül választottunk egy Húslevest csészében májgombóccal, és egy Tárkonyos pulykaragulevest. A raguleves finom volt, a húslevesbe viszont nem volt jó választás a májgombóc. Az íze ennek is jó volt, csak annyi volt a gond vele, hogy a 2 db. hatalmas májgombóc nem sok helyet hagyott a levesnek. A májgombócok amúgy nem voltak túl jók, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a levesbetét eleve nem tartozik a kedvenceink közé, főleg nem ebben a hatalmas méretben. Azért választottuk csak ezt, mert cérnametélttel már ettük korábban és gondoltuk, kipróbálunk valami újat. Teljesen biztos, hogy a későbbiekben visszatérünk a cérnametéltes verzióhoz!

A desszertek közül a Túrógombócra esett a választásunk, és jó választásnak is tűnt, mert ketten fogyasztottuk el, és így teljesen elégnek is bizonyult az ebéd.

A kiszolgálással szokás szerint semmi probléma nem volt, annyit említenék meg, hogy a sörre viszonylag sokat kellett várnunk, de mikor kihozták, rögtön kaptunk magyarázatot is: állítólag pont elfogyott csapolás közben. Szóval ez is pipa. Felesleges leírnom, de a rend kedvéért megteszem: ide még biztosan visszatérünk!

--------------------------------------------------------------------------------

Cím: 1105 Budapest, Martinovics tér 2.

web

--------------------------------------------------------------------------------

Szólj hozzá!

Címkék: étterem kerthelyiség Kőbánya

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr576568753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása