Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

2015. június - Patio Steak House

2015.06.15. 22:56 Befaló

Győrben jártunk. Mivel az egész napot ott töltöttük, szükségünk volt egy helyre, ahol meg tudtunk ebédelni. Mikor nagyjából felmértük a terepet a belvárosban, a puha székpárnák hívogatásának engedve a Patio Steak House mellett döntöttünk.

Szóval a sok lehetőség közül azért esett pont a Patio-ra a választásunk, mert nagyon nagy, puha, és kényelmesnek tűnő párnák voltak a székeken, és szép színes asztalai voltak.

01_szek-asztal_szines.jpgMikor leültünk, bebizonyosodott, hogy nem csak kényelmesnek tűnnek a párnák a székeken, hanem valóban azok is.

01_szek-asztal.jpgA szép színes asztal viszont pont addig tartott, amíg leültünk, mert az étlappal szinte egyszerre érkezett egy nagy fehér lepel, ami alá rögtön elbújt a szép sárga színben pompázó terítő.

A "terasz" elég jó hangulatot árasztott, a sok ember az asztaloknál arra engedett következtetni, hogy jót fogunk enni, és a sétáló utca kellemes, autómentes környezetet biztosított az ebéd elköltéséhez.

02_etlap.jpgA fehér lepel után megérkezett az étlap is. Meglepően sokféle fogás közül tudtunk választani, és minden három nyelven volt olvasható.

03_sorok.jpgItalnak két sört választottunk. Csapolt nem volt, én egy Sopronit kértem, a párom viszont alkoholmentes Stellát ivott, mivel egynapos kirándulásra mentünk - még haza is kellett vezetni valakinek.

Ezúttal levest is ettünk: egy eperkrémlevest és egy finommetéltes húslevest választottunk. Mindkettő finom volt, az eperkrémleves jó hűs volt.

Ami picit fura volt, hogy itt is textilszalvétát kaptunk, viszont az szépen össze volt hajtogatva.

Az egyik főétel grillezett pulykamell volt wok zöldségekkel. Ez teljesen rendben volt, és éppen elég, mivel ezen a napon is 30 fok körül járt a hőmérséklet.

08_rantott_gomba_rizzsel.jpgA másik főétel egy adag rántott gomba volt rizzsel, tartárral. Ezzel sem volt semmi gond. A nagy melegre való tekintettel próbáltam valami könnyű ételt választani, de valahogy nem találtam ennél jobbat.

01_menutabla.jpgMiközben vártuk az ételeket (bár egyáltalán nem kellett sokat várni), feltűnt, hogy nagyon sokan mennek be a belső részbe, és jó néhányan viszonylag gyorsan ki is jönnek. Mosdókeresés közben derült ki, hogy ennek az az oka, hogy a belső rész önkiszolgáló étteremként működik, tehát a környéken dolgozó emberek vagy elvitelre dobozkában szerezhetnek élelmet, vagy kis tálcácskával körbesétálva gyűjthetik be a harapnivalókat. A falon a napernyők alatt táblák hirdetik az ételeket - fotókkal és árakkal.

Ami bent szintén kiderült, hogy igen nagy a süteményválaszték - a nagy meleg miatt viszont ezekből már nem tudtuk kóstolni.

Amitől túl nagyüzeminek éreztem a helyet, az az, hogy amíg megebédeltünk, három pincér fordult meg az asztalunknál: az első letakarta az asztalt, felvette a rendelést, kihozta az italokat. A második kihozta a levest - szegény bácsitól majdnem megkérdeztem, kit keres, úgy odaállt az asztal mellé, csak utána fedeztem fel nála a leveseket :-D. A harmadik hozta a főételt, viszont fizetni újra az elsőnél tudtunk.

A pincérlány, aki felvette a rendelést, kimért volt, de kedves, a többiek kapcsán nem lett túl sok tapasztalatunk.

Összességében nem volt rossz, az ételek jók voltak, de valamiért mégsem voltam elragadtatva a helytől. Inkább nagyüzemi kajálda benyomását keltette, mint steak house-ét. Mindenesetre ha valaki arra jár, és nincs jobb ötlete egy ebédre simán tudom ajánlani, a székek kényelmesek, az asztalokon el lehet férni, és elég nagy a választék.

--------------------------------------------------------------------------------

Cím: 9021 Győr, Baross utca 12.

web

--------------------------------------------------------------------------------

Szólj hozzá!

Címkék: étterem kerthelyiség Győr

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr177547154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása