Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

2014. május - Annabella Étterem (Hévíz) 2.rész

2014.06.06. 21:23 Befaló

Természetesen a második hévízi napunkon is az Annabellában ebédeltünk.

Ez az ebéd szintén sörrel kezdődött...

... egy sima korsónyival, és egy kicsit összetettebbel: egy pohárnyi, sör korsóban egy kis Fanta naranccsal feltöltve. Tudom, ez elég lányos, de igen finom :-) ... és elvégre lányból vagyok.

Az ételek sorát egy-egy csészényi tartalmas legényfogó leves kezdte, ami amellett, hogy mindig finom, most is jó tartalmas volt: szokás szerint találunk benne zöldséget, cérnametéltet és némi husit is. A leves után következtek a főételek.

Ezúttal egy Cigánypecsenyét kértünk pirított burgonyával és egy Rántott velőt hagymás tört krumplival...

A_salátabárból.JPG

...valamint a salátabárból szedtünk egy tányérnyi finomságot: uborkasalátát, paradicsomot, almapaprikát, cseresznyepaprikát (ez egyébként veszettül csípett) és gyöngyhagyma. Mindkét étel kiadós és finom volt, a salátabárból származó zöldek frissek és ízletesek voltak, a kiszolgálás pedig szokás szerint tökéletes. Ezen a napon az üzletvezető szolgálta fel az ételt, akiről annyit tudok elmondani, hogy a régimódi pincérek mintapéldánya - ezt természetesen a legpozitívabb értelemben értem, szerintem egy pincérnek ilyennek kell(ene) lennie mindenhol. Figyelmesen, udvariasan szolgálja ki a vendégeket, legyenek azok magyarok, németek, oroszok, vagy akármifélék.. Az első pár falat után mindig jön a szokásos kérdés: "nos, hogy ízlik?", erre a válasz természetesen mindig ugyanaz: finom, mint mindig - mivel tényleg mindig az :-)

Nem csak az étel magyarázza azt, hogy ha Hévízen járunk, csak itt eszünk, hanem ez a fajta kiszolgálás is! Nem csak az esik jól, ahogy minket szolgálnak ki, hanem az is, amikor halljuk, hogy a szomszéd asztalnál viccelődnek, legyen a vendég törzsvendég, vagy először betérő. A személyzetnek mindig mindenkihez van néhány kedves szava. Igazán jó ide mindig visszatérni! Talán ezen a napon volt az, hogy az egyik mellettünk lévő asztalnál fizetéskor reklamált az egyik vendég, hogy ők két salátát ettek (szintén salátabárost), de csak egy van felszámolva. A válasz erre az volt, hogy ne vicceljen már, igaz, hogy két tányérban volt, de olyan keveset szedtek, hogy az egynek számít :-)

Ebéd után ittunk egy capuccino-t, és egy melange-t (tejeskávé), mindkettő teljesen rendben volt. Ezúttal otthon vacsoráztunk, így arról nem írok... :-)

Folyt. köv.

--------------------------------------------------------------------------------

itt az étterem: 8380 Hévíz, Tavirózsa utca 12.

web

--------------------------------------------------------------------------------

Szólj hozzá!

Címkék: étterem Hévíz

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr666281951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása