Ismét gurulós idő, hétvége: Torockó Vendéglő -> "kerthelyiség". Azért idézőjelek között, mert még nem teljesen szabadtéri a dolog, hanem olyan sátras hangulatú. A nap besüt, de a szél kinn marad :-)
Gurulós járművel érkeztünk két vasárnap egymás után olyan 14:00 körül, üres asztal alig ugyan, de volt. A külső részt még nem próbáltuk ezelőtt, de a belső helységből arra következtettünk, hogy kellemes környezetben jó kiszolgálás kíséretében fogunk finom fogásokat fogyasztani. Mindkét alkalommal ettünk levest, főételt, ittunk melléjük jól bevált sörikét, és az étel mellett a környezetben és a kiszolgálásban sem csalódtunk most sem.
A külső rész hangulata nem marad el az elvárttól, szép rönk bútor elemek (jó nehéz székekkel, így nem izeg-mozog az ember a széket huzigálva maga alatt, örül, ha egyszer kihúzza és leülhet), kedves kis asztaldísz, bekészített teríték. A jól megérdemelt ital a hosszú út után most is a megszokott két korsó Dréher. Ami bár nem zavaró, de fura, hogy a két korsó sör különböző korsóban érkezik, de ez nem ront az élvezhetőségükön :-) Első látogatásunkkor választottunk egy Husileveskét (tehát nem tányérost, hanem csészést)cérnametélttel (lehetett volna májgombóccal vagy tojássárgájával (?) is), és egy Tárkonyos Pulykalevest (tehát a nagy tányéros verziót). Mindkettő finom volt. Azért volt az egyik leves nagytányéros, mert másodiknak csak egy előételt választottam: Krúdy Pirítós Velővel (az étlapon így szerepel: Velős píritós hagymával, foghagymával - nem én rontottam el, tényleg foghagyma van rajta, és píritós fordított i-í-kkel!). Ez a nagy levessel gurulás közben pont elég volt, a 4 pár pirítós amúgy sem kevés egy ilyen olajos cuccal. Ízre teljesen rendben volt! :-) A kis leves mellé volt egy Marha Pörkölt Galuskával, Káposztasalátával. A marhapöri finom volt, a galuska is, és a káposztasali is - bár ezt már ismertük, mert dekorációként gyakran találtunk korábban is a tányéron belőle - és mi bizony megesszük a díszítést is! A második vasárnapon mindketten az előzőleg kipróbált csészés méretű húslevest választottuk, szintén egy-egy korsó sörrel, és egy-egy nagy adag főétellel :-) Az egyik főétel ezek közül a Hagymás Rostélyos volt Steakburgonyával, amit már ettem korábban, de rég vágytam már rá, mert csak kellemes emlékeim maradtak a Torockós Hagymás Rostélyosról :-) A másik főétel egy (számunkra) újdonság volt: Vasi Pecsenye Hasábburgonyával. Ez is kifejezetten finom volt. A husin valóban lehetett érezni, hogy sokat ázott a fokhagymás tejben, ettől finom omlós lett, a hasábburi pedig finom friss volt. A dologhoz hozzá tartozik, hogy a köretet amúgy nem így kértük, hanem pont fordítva, de sebaj, gondolom, a konyhában úgy gondolták, a hagymás rostélyoshoz jobban passzol a steakburgonya, a vasi pecsenyéhez pedig jobban megy a hasábburi.. Mivel elég hasonló jellegű a két krumpli, nem csináltunk belőle problémát, minden elfogyott :-)Összességében ismét jól éreztük magunkat a Torockóban, ismét a megszokott színvonalú kiszolgálást, ételt, környezetet és szintén szokásos árakat kaptuk. Biztosan jövünk újra a közeljövőben :-)
--------------------------------------------------------------------------------
itt az étterem: Budapest X. kerület (Kőbánya), Martinovics tér 2.
--------------------------------------------------------------------------------