Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

2014. március - Torockó Vendéglő/"kerthelyiség"

2014.04.03. 08:18 Befaló

Ismét gurulós idő, hétvége: Torockó Vendéglő -> "kerthelyiség". Azért idézőjelek között, mert még nem teljesen szabadtéri a dolog, hanem olyan sátras hangulatú. A nap besüt, de a szél kinn marad :-)

Gurulós járművel érkeztünk két vasárnap egymás után olyan 14:00 körül, üres asztal alig ugyan, de volt. A külső részt még nem próbáltuk ezelőtt, de a belső helységből arra következtettünk, hogy kellemes környezetben jó kiszolgálás kíséretében fogunk finom fogásokat fogyasztani. Mindkét alkalommal ettünk levest, főételt, ittunk melléjük jól bevált sörikét, és az étel mellett a környezetben és a kiszolgálásban sem csalódtunk most sem.

A külső rész hangulata nem marad el az elvárttól, szép rönk bútor elemek (jó nehéz székekkel, így nem izeg-mozog az ember a széket huzigálva maga alatt, örül, ha egyszer kihúzza és leülhet), kedves kis asztaldísz, bekészített teríték.

A jól megérdemelt ital a hosszú út után most is a megszokott két korsó Dréher. Ami bár nem zavaró, de fura, hogy a két korsó sör különböző korsóban érkezik, de ez nem ront az élvezhetőségükön :-)

Első látogatásunkkor választottunk egy Husileveskét (tehát nem tányérost, hanem csészést)cérnametélttel (lehetett volna májgombóccal vagy tojássárgájával (?) is), és egy Tárkonyos Pulykalevest (tehát a nagy tányéros verziót). Mindkettő finom volt.

Azért volt az egyik leves nagytányéros, mert másodiknak csak egy előételt választottam: Krúdy Pirítós Velővel (az étlapon így szerepel: Velős píritós hagymával, foghagymával - nem én rontottam el, tényleg foghagyma van rajta, és píritós fordított i-í-kkel!). Ez a nagy levessel gurulás közben pont elég volt, a 4 pár pirítós amúgy sem kevés egy ilyen olajos cuccal. Ízre teljesen rendben volt! :-)

A kis leves mellé volt egy Marha Pörkölt Galuskával, Káposztasalátával. A marhapöri finom volt, a galuska is, és a káposztasali is - bár ezt már ismertük, mert dekorációként gyakran találtunk korábban is a tányéron belőle -  és mi bizony megesszük a díszítést is!

A második vasárnapon mindketten az előzőleg kipróbált csészés méretű húslevest választottuk, szintén egy-egy korsó sörrel, és egy-egy nagy adag főétellel :-) Az egyik főétel ezek közül a Hagymás Rostélyos volt Steakburgonyával, amit már ettem korábban, de rég vágytam már rá, mert csak kellemes emlékeim maradtak a Torockós Hagymás Rostélyosról :-)

A másik főétel egy (számunkra) újdonság volt: Vasi Pecsenye Hasábburgonyával. Ez is kifejezetten finom volt. A husin valóban lehetett érezni, hogy sokat ázott a fokhagymás tejben, ettől finom omlós lett, a hasábburi pedig finom friss volt. A dologhoz hozzá tartozik, hogy a köretet amúgy nem így kértük, hanem pont fordítva, de sebaj, gondolom, a konyhában úgy gondolták, a hagymás rostélyoshoz jobban passzol a steakburgonya, a vasi pecsenyéhez pedig jobban megy a hasábburi.. Mivel elég hasonló jellegű a két krumpli, nem csináltunk belőle problémát, minden elfogyott :-)

Összességében ismét jól éreztük magunkat a Torockóban, ismét a megszokott színvonalú kiszolgálást, ételt, környezetet és szintén szokásos árakat kaptuk. Biztosan jövünk újra a közeljövőben :-)

--------------------------------------------------------------------------------

itt az étterem: Budapest X. kerület (Kőbánya), Martinovics tér 2.

web

--------------------------------------------------------------------------------

Szólj hozzá!

Címkék: étterem kerthelyiség Kőbánya

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr435879307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása