Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

2014. január - Torockó Vendéglő

2014.01.22. 13:19 Befaló

A Torockó - ahogy az étterem honlapján is olvashatjuk - Kőbánya legrégebbi vendéglője. Ebbe az étterembe rendszeresen visszatérő vendégek vagyunk. Egyszer kipróbáltuk, bevált, azóta pedig már többször újrapróbáltuk, és egyszer sem csalódtunk. Most is azért választottuk, mert eljött egy ünneplésre méltó alkalom, se időnk, se kedvünk nem volt munka után nagy kitérőt tenni a munkahely és az otthon között, így a maradt a biztos minőség a közelben :-)

A környék - hát ki tudja, nem a legbarátságosabb, az tény, de megéri a 2 perces sétát a csendes kis kőbányai utcában. De a vendéglő előtt is meg lehet kocsival állni, így ha van, aki nem bánja, ha egy ünnepi ebéd/vacsora alkohol nélkül telik, ez is megoldás lehet. Bár kapni bort, sört, fröccsöt, pálinkát ... mindent, mi szem-szájnak ingere, így nem biztos, hogy érdemes az autós verziót választani.

A kiszolgálás mint mindig családias, de profi, a pincérek nagy része kifejezetten kedves, gyors, segítőkész és egy-egy poén is elröppen néha egy-egy fogás között.

Az árak az adagokhoz és a minőséghez viszonyítva szerintem teljesen rendbe vannak, ne ma legolcsóbb, de abszolút megfizethető kategóriába sorolnám.

Az étel.. hát igen.. hmmmm.. most (nem először) libamájat választottam almával, köretnek pedig hagymás tört krumplit. A másik választott étel neve: Fűszeres csülökaprólékkal töltött tócsni (tejfölösen, sajtosan), ami szintén nem okozott csalódást! :-)

Fűszeres csülökaprólékkal tölttt tócsni.jpg

Fűszeres csülökaprólékkal töltött tócsni (tejfölösen, sajtosan)

Libamáj almával.jpg

Libamáj almával, köret: Hagymás törtburgonya

Desszertet sajnos itt soha nem eszünk, mert akkora adag a főétel, hogy nem fér belénk, így arról nem tudok nyilatkozni... Bár Márton nap környékén ettem valamit, sajna nem emlékszem, hogy mi volt pontosan, de azzal sem volt gond :-)

A mosdó... igen, talán itt is ez az, ami nem 100%-os. Szappan, papír, sőt kéztörlő is van, így a lényeggel persze nincs gond, ami fura kicsit, az az, hogy a bejárattal szemben van rögtön a mosdó, ami két pici helységből áll (a női mosdót jellemzem), a külső helységben van a kézmosó, a belsőben maga a wc. Eddig semmi extra. Viszont a két helységet csak egy - ugyan zárható - lengőajtó választja el egymástól, ami nem teljes magasságú, hanem a régi western filmekből ismert kocsmák ajtajához hasonlóan néz ki. Nekem ez nem adja meg azt a magányt, amit a wc-n szeretek.. De mivel nem sok időt töltök ebben a helységben, nálam ez megbocsájtható részlet..

ajtó.jpg

Western ajtó a mosdóban

Összességében annyit tudnék mondani, hogy finom ételek, megfelelő (sőt, néha nagy) adagok, profi kiszolgálás, kellemes környezet. Ár-érték arányban szerintem a legjobb hely a fővárosban - bár tény, hogy nem járok minden nap vendéglátó helyre, tehát távolról sem teljes körűek a tapasztalataim.

Majdnem kimaradt - bár nem éppen aktuális információ -, de nyaranta van kerthelyiség is. Ugyan még nem próbáltuk, de a benti viszonyokból arra következtetek, hogy nem lehet baj vele..

Ami viszont fontos: most mi hétköznap este voltunk, így volt hely kényelmesen, de ha hétvégén ebédre térnél be a Torockóba, érdemes asztalt foglalni!

--------------------------------------------------------------------------------

itt az étterem: Budapest X. kerület (Kőbánya), Martinovics tér 2.

web

--------------------------------------------------------------------------------

Szólj hozzá!

Címkék: étterem kerthelyiség Kőbánya

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr285773726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása