Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

2015. augusztus - Csősztorony bisztró & galéria

2016.04.13. 06:50 Befaló

Kőbányai sétáink alkalmával többször szemeztünk már a Csősztoronnyal. Aranyos kis helynek tűnik, kellemesen árnyékos kültéri asztalokkal. Eljött az idő, hogy belülről is szemügyre vegyük a helyet, és megnézzük, mit tud.

Egyik nyári hétvégén ebédidőben jártunk az Óhegy parkban, így adta magát, hogy ez lesz az a nap, amikor kipróbáljuk a Csősztorony konyháját. A hely már első látásra is nagyon kellemes volt, hozta a kívülről való beleskelődések által támasztott elvárásokat. A bejárat mellett néhány színes asztalkát találtunk, amik azokat a vendégeket csalogatták, akik enni nem, csak inni szeretnének. Ezekkel csupán az volt a gond, hogy ebben az idősávban odatűzött a nap - persze ez koraősszel majd kellemes lesz, de 35 fokban kicsit sok volt a jóból! De aggodalomra nem volt ok, mert a bejárat másik oldalán elég sok nagyobb fa asztalt találtunk, amiket szép és kényelmes ugyancsak fából készült padok és székek egészítettek ki.

Nem voltak sokan, így könnyű volt olyan asztalt találni, ahol nincsenek szomszédok, és kicsit magunk lehetünk. Miután letelepedtünk az egyik árnyékos asztalhoz, elkezdtük szemügyre venni az asztalon lévő ét-, és itallapot. Rögtön jöttek is érdeklődni, hogy mit szeretnénk, így gyorsan kértünk egy korsó sört és egy fröccsöt, ezután pedig kiválasztottunk a leendő ebédeket is. Bár itt meg kell jegyeznem ,hogy az itallapont eltérő összetételű fröccsöt nem lehetett kérni, nevezetesen sportfröccsöt szerettem volna, mert elég meleg volt, de azt nem kaptam. Így lett belőle házmester.

Az italok viszonylag gyorsan megérkeztek, a bor nagyon szép boros pohárban volt, a sör pedig stílusosan Sopronis korsóban. Itt állnék meg egy pillanatra. Tudom, hogy nem ez számít, de Kőbányán (2-3 km-re a Dreher sörgyártól) elég fura volt, hogy nem "hazai" csapolt sör van, hanem Soproni. De sebaj, ezen gyorsan túllendültünk, csak az ilyen dolgokon fenn szoktam akadni.

A hely egyébként nagyon aranyos, akinek nincs kertje, annak pont ideális, ha egy kis kertben ülésre vágyna. A forgalomhoz képest viszonylag sok asztal van, ezáltal nem érezzük zsúfoltnak a helyet - bár ebédkor hirtelen meg tud telni -, kellemes árnyékot adó hatalmas napernyők alatt ehetünk-ihatunk. Háziszörp és limonádé is van, bár nem kóstoltuk, rossz nem lehet!

Ami picit szürreális volt, hogy a helyen mindenhol ki volt téve, hogy dohányozni tilos, ami rettentő szimpatikius volt már az elején. Végre egy hely, ahol szabad téren ülhetünk élvezve a nyári meleget és a sört/fröccsöt, és nem kell attól tartanunk, hogy valahonnan elkezd ránk jönni a cigifüst! Viszont egyszer csak azt vettük észre, hogy a konyha és a mosdó között gyülekeznek az alkalmazottak, akik között volt, aki dohányzott. Persze nem az asztaloknál dohányoztak, de ha már ennyire sok helyre kitették, hogy tilos, elmehettek volna az épület mögé, hogy legalább a vendégek ne lássák!

Idővel megérkeztek az evőeszközök is, nekem mondjuk tetszik ez a kis vödrös verzió, szerintem ötletes!

Aztán nem sokkal később megérkeztek az ételek is. Mivel az első választottaink nem (Vörösboros marharagu pásztor tarhonyával és Tepsis sajtos hús) volt, ezért egy Mártai borzaska és egy Borban pácolt tarja lett, mindkettő hasábburgonyával. Ezek nem adtak különösebb pozitív élményt, ha jól emlékszem, a Mátrai elég olajos volt, a krumpli pedig mirelitnem tűnt.

Mosdóban is voltam, volt jó kis Zewa papír és szappan is. Mi kell még?

Nagyon sajnálom, hogy az ételek nem voltak jók, és hogy a fröccs-témában nem voltak rugalmasak, mert a környezet imádnivaló, az elhelyezkedése is jó, egy nagyobb Óhegy parkos séta után az ember szívesen beülne egy laza fröccsre/sörre/szörpre, és mivel pl. nekük nincs kertünk, kifejezetten tetszene az ötlet. Illetve ez a következetlenség dohányzás ügyben sem volt szimpatikus. Így sajnos nem vágyunk vissza. A helyet elhagyva azért még csináltam pár képet.

--------------------------------------------------------------------------------

Cím: 1104 Budapest, Harmat utca 31.

web

--------------------------------------------------------------------------------

Szólj hozzá!

Címkék: kerthelyiség Kőbánya

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr457748846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása