Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

Hambi házilag

2014.09.10. 22:16 Befaló

Sokszor próbáltam már otthon hambit csinálni, mivel a máshol fogyasztottakkal általában vannak problémáim. Ezek a próbálkozásaim általában jól is szoktak sikerülni, viszont sokszor elkövetem azt a hibát, hogy bele próbálok sűríteni mindent, amit otthon találtok. Most is bebizonyosodott, hogy a kevesebb néha több...

Mindig arra kell rájönnünk, hogy azok a tényezők a leggyengébbek, amiket félkészen/készen szerzek be, nevezetesen a buci és a hamburgerhús. Viszont nemrég felfedeztem, hogy az egyik közeli pékségben állandó választékban van egy jól kinéző hambibuci, gondoltam, kipróbáljuk, mit tud.

hozzávalók.jpg... és fent láthatóak a hozzávalók: buci, lilakáposzta csíkok, olivabogyó, paradicsomkarika, savanyúubi, paprikacsíkok, jégsaláta, piros jalapeno paprika, tabasco szósz, savanyú káposzta, ketchup, majonéz, mustár, sajt, hamburgerhusi, és egy kis szokatlan belevaló: retekcsíra.

Szóval úgy gondoltam, ezeket mind felhasználom a hamburgerhez, de kicsit soknak tűnt a hozzávaló, mert a savanyú káposzta végül nem fért már bele... A többit mind belepakoltam, de utólag megbeszéltük, hogy legközelebb pl. az olivabogyó kimarad (ez abszolút nem illik egy hamburgerbe), illetve a rendhagyó módon a hamburgerhúshoz sem feltétlenül ragaszkodunk, mivel azok a részek sokkal finomabbak voltak, ahol ezt nem éreztük a hamburgerben..

Az elkészítés igen egyszerű:

  • a fent látható módon felaprítom azokat a hozzávalókat, amiknél ez szükséges
  • kettévágom a bucikat
  • a bucik mindkét felét megpirítom egy kis olajon egy tefon bevonatú srpenyőben
  • a megpirított bucik mindkét felére kerül mustár és/vagy majonéz és/vagy ketchup
  • ráhalmozom a hozzávalókat a buci aljára
  • ha sikerül, ráteszem a szószos tetejét

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá!

Címkék: hambi házi finomság

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr516568755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása