Sokszor próbáltam már otthon hambit csinálni, mivel a máshol fogyasztottakkal általában vannak problémáim. Ezek a próbálkozásaim általában jól is szoktak sikerülni, viszont sokszor elkövetem azt a hibát, hogy bele próbálok sűríteni mindent, amit otthon találtok. Most is bebizonyosodott, hogy a kevesebb néha több...
Mindig arra kell rájönnünk, hogy azok a tényezők a leggyengébbek, amiket félkészen/készen szerzek be, nevezetesen a buci és a hamburgerhús. Viszont nemrég felfedeztem, hogy az egyik közeli pékségben állandó választékban van egy jól kinéző hambibuci, gondoltam, kipróbáljuk, mit tud.
... és fent láthatóak a hozzávalók: buci, lilakáposzta csíkok, olivabogyó, paradicsomkarika, savanyúubi, paprikacsíkok, jégsaláta, piros jalapeno paprika, tabasco szósz, savanyú káposzta, ketchup, majonéz, mustár, sajt, hamburgerhusi, és egy kis szokatlan belevaló: retekcsíra.
Szóval úgy gondoltam, ezeket mind felhasználom a hamburgerhez, de kicsit soknak tűnt a hozzávaló, mert a savanyú káposzta végül nem fért már bele... A többit mind belepakoltam, de utólag megbeszéltük, hogy legközelebb pl. az olivabogyó kimarad (ez abszolút nem illik egy hamburgerbe), illetve a rendhagyó módon a hamburgerhúshoz sem feltétlenül ragaszkodunk, mivel azok a részek sokkal finomabbak voltak, ahol ezt nem éreztük a hamburgerben..
Az elkészítés igen egyszerű:
- a fent látható módon felaprítom azokat a hozzávalókat, amiknél ez szükséges
- kettévágom a bucikat
- a bucik mindkét felét megpirítom egy kis olajon egy tefon bevonatú srpenyőben
- a megpirított bucik mindkét felére kerül mustár és/vagy majonéz és/vagy ketchup
- ráhalmozom a hozzávalókat a buci aljára
- ha sikerül, ráteszem a szószos tetejét
Jó étvágyat!