Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

2014. június - Dunaparti Matróz Kocsma

2014.06.24. 23:06 Befaló

Korábban jártunk már egyszer a Matróz Kocsmában, akkor nem maradt bennem se különösebben pozitív, se negatív emlék, de most nagyot csalódtam a helyben!

Annak idején azzal fogott meg bennünket a Matróz Kocsma, hogy a választék részét képezi a csapolt meggyes sör. Most is azzal a céllal érkeztünk, hogy iszunk ebből a nedűből egy-egy korsóval.  Elsőre nem sikerült elérnünk ezt a célt, mert mikor megérkeztünk egy pénteki napon, hiába tűnt úgy, hogy már vannak vendégek a szabadtéri asztaloknál, ez nyilván csak érzéki csalódás volt, mert mikor le szerettünk volna ülni, az egyik alkalmazottnak tűnő fiatalember elég ronda modorban ránk ripakodott, hogy még nincsenek nyitva... Ezen hirtelen úgy meglepődtünk, hogy szó nélkül kifordultunk az utcára, és ott kezdtünk el tanakodni, hogy mi lehet a gond.. Aztán rájöttünk: az volt a probléma, hogy a hely 11:00-kor nyitott, mi pedig 10:50-kor próbáltunk megközelíteni egy asztalt.. Itt jegyezném meg, hogy a környéken egyszer történt már velünk hasonló egy másik helyen - biztos egy helyen tanulták a vendéglátást a jelenlegi nem túl kedves fiatalemberrel. Jelezném ugyanis, hogy szerintem egy épkézláb vendéglátó nem dob ki három potenciális vendéget - főleg nem ilyen stílusban - 10 perccel nyitás előtt, hanem max. kedvesen felajánlja, hogy pihenjünk meg, üljünk le, de 10 perc múlva tudják felvenni a rendelést, mert még a nyitás előtti teendőikkel vannak elfoglalva.. De nyilván én gondolom ezt rosszul..

Mentünk egy nagyobb kört a városban, de mivel egyikőnk eléggé rá volt hangolódva a korábban említett meggyes sörre, és hirtelen nem tudtunk más helyet, ahol ehhez könnyedén  hozzájuthatnánk, később visszatértünk (tudom, hiba volt), és mivel jóval nyitás után voltunk már, le is tudtunk ülni egy asztalhoz :-D

Jött két pincér, egymás sarkát érve, felajánlották, hogy hoznak itallapot, de mivel konkrét céllal érkeztünk, csak egy-egy korsó meggyes sört kértünk.

És jött az újabb meglepetés, megérkeztek a korsó sörök, amik az én felfogásomban csak pohárnak számítanak, mivel 0,33-as "korsóban" voltak. Kicsit nézelődtünk, értetlenkedtünk, megittuk, és fogadkozva, hogy ide többet már biztosan nem jövünk, kértük a számlát. Amúgy ezen a ponton rájöttem, mi lehetett korábban a gond, mert körülfuttatva a szemem többi vendégen azt láttam, nem illünk az itteni vendégek közé. Ide is gurulva érkeztünk, ebből kifolyólag nem volt rajtunk elegáns öltözet, de valószínűleg látszott rajtunk az is, hogy nem fogunk steak-et enni, és ráadásul magyarul beszéltünk.. Értem én, hogy nem mi vagyunk a célcsoport, de azért bunkónak nem kellett volna lenni...

A hely amúgy hangulatos lenne, a kiegészítők és a dekoráció valóban matrózos, kis gagyi műlevendula van az asztalon, a kilátás pazar, és a nagy melegben párával hűtik a külső asztaloknál ülő vendégeket, és a járdán sétálgatva elvileg látjuk a heti, és napi ajánlatokat.

A blokk nem a szokásos mappás rendszerben érkezett, hanem egy kis kincsesládikóban, amit ha jobb kedvemben vagyok, még cukinak is találhattam volna. De természetesen itt is volt némi félreértés, mert a számlánkon 3 db 0,4-es korsó sör szerepelt (ezek szerint többféle is van, bár rendeléskor nem kérdezték, milyet kérünk..). Szerencsére nem mi szúrtuk ki a hibát, hanem a pincér, akinek fizettünk. Ekkor legalább kaptunk egy elnézést kérést, és némi visszajárót a 0,4-esek árából.

A mosdóról is ejtenék pár szót. Nekem kifejezetten igénytelen. Lehet, hogy direkt van fém wc csésze és fém kézmosó, de nekem ez nem tetszik, és a hely is kicsi. Egy ilyen helyhez szerintem jóval igényesebb mosdó illene!

Összefoglalva ez az a hely, ahová biztosan nem jövünk soha többé. Ha valami tragédia folytán máshol nem lehetne többé a városban meggyes sört kapni, akkor is előbb öntenék a Kőbányaiba (vagy akármibe) egy kis meggyes Márkát, minthogy ide betegyem a lábam.

--------------------------------------------------------------------------------

Cím: 1101 Budapest, Halász utca 1.

web

--------------------------------------------------------------------------------

Szólj hozzá!

Címkék: étterem belváros

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr96319843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása