Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

2014. május - Római Apartmanok (Hévíz)

2014.06.21. 19:51 Befaló

Nyaralunk, tehát nem csak enni/inni, lakni is kell valahol. Rendhagyó poszt következik, ebben az apartmanházat dicsérem kicsit, ahová szintén évek óta visszajárunk. Ez a hely nem pontosan illik a blog tematikájába, de mégis illeszkedik valamennyire, mert ugyan nem falóhely, mint ahogy azok a helyszínek, amikről eddig írtam, de ez is a vendéglátás egy válfajával foglalkozik.

Nagyon sokáig kerestük az igazit - már ami a szálláshelyet illeti. Sokat kipróbáltunk ebből a típusból, mire megtaláltuk azt, ahová érdemes visszatérni, ahol szívesen látnak. Nem kedveljük a szállodákat, jobb' szeretjük a különálló apartmanok nyújtotta szabadságot, függetlenséget nyaralás közben, nem igényeljük a napi 24 órás készenlétet egy recepció részéről, és bár lehet, hogy csúnyán hangzik, nem szeretünk feltétlenül emberek közt lenni, mikor pihenünk - és persze az ár sem mindegy, bevallom, elég árérzékenyek vagyunk ezen a téren. Ezek szerint a szempontok szerint Hévízen a tökéletes választás számunkra a  Római Apartmanház.

A környezet gyönyörű, a Római utca teljesen a város szélén, mégis a Tóhoz viszonylag közel helyezkedik el.

Szembeszomszéd nincs (préri)...

R_idösek otthona.jpg

... város felé eső szomszéd egy idősek otthona (általában nincs nagy zaj erről az oldalról :-D)...

...túlsó szomszéd (utolsó ingatlan a város szélén) egy hasonló lakópark két szép sárga házzal.

A Római Apartmanokat összesen 4 ház alkotja, amik kívülről is igen csinosak: a dísztégla részeket sárga falak kötik össze.

Az Apartmanházba vezető út (Római út) tele van növényekkel, kellemes a séta, bármerre indulunk.

A mi apartmanunkból a kilátás nem az út felé nyílik, hanem pont a másik oldalra, ahonnan az alsó házakat, és az azok után következő erdőt látjuk.

A házak közt igényesen kialakított belső kert található díszköves utacskával, kis körforgalommal, a házak mellett parkolókkal, az alsó házak után pedig egy medencével és egy teniszpályával. A kert különböző részeit ápolt növényzet köti össze: virágzó bokrok, a parkolónál hűs árnyékot adó fá(cská)k.

A lakásba belépve az előszobában találjuk magunkat...

... ahonnan jobbra nyílik a (nem kicsi) fürdőszoba - némelyik fürdőszobában mosógép is van, így foglalásnál tudjuk ezt a fajta igényünket jelezni, ez hosszabb tartózkodás esetén elég praktikus tud lenni.. Az előszobában találunk egy akasztós szekrényt, illetve egy cipős szekrényt is.

Innen tovább haladva jutunk be az amerikai konyhás nappaliba. Nem szeretem  az amerikai konyhás lakásokat, de mivel nyaralás közben nem főzünk szagosabb ételeket, erre a célra tökéletes ez a megoldás. Így reggeli/vacsorakészítés közben sem kell egymás társaságát nélkülöznünk :-)

A nappaliból nyílik egy terasz, ahová jó idő esetén simán kiférünk reggelizni, és a fürdőzés után itt száradhatnak a törülközők és a fürdőruhák is. Ha nincs olyan idő, hogy megszáradjon itt a cucc, akkor a fürdőszobában található törülközőszárítós radiátor átveszi ezt a feladatot.

Szintén a nappaliból nyílik a háló, itt is helyet kapott egy akasztós szekrény, egy komód, a francia ágy, annak két oldalán egy-egy éjjeli szekrény.

A berendezéseken felül minden helységben találunk egy-két képet a falon, illetve némi művirág dekorációt, ami segít otthonossá tenni a környezetet. Hozzá kell tennem, hogy a művirágokat sem szeretem, de amit itt találunk az nem a giccs kategória, hanem csak a szemnek kellemes dekoráció.

Van TV a nappaliban, ahogy még több cucc elpakolására alkalmas komód is.

A konyha is jól fel van szerelve, és nem olyan agyonhasznált eszközökkel, amiket néhány korábbi szállásunkon láttunk (volt, ahol villával agyongyapált teflon edény volt, amihez hozzáérni sem esett jól, az meg teljesen esélytelen, hogy abban dobjak össze egy rántottát...). Szóval itt teljesen használható felszerelést találunk, van kávéfőző, kenyérpirító (bár ez éppen rossz volt, de jeleztük, és megígérték, hogy kicserélik), edények, tányérok, poharak, kések (amik vágnak is(!)), mikró, tűzhely, ... igazából minden, amire egy párnapos itt tartózkodás alatt szükségünk lehet!

Majd' elfelejtem, ami nem a legutolsó: VAN SZÚNYOGHÁLÓ!! Nem csak a háló ablakán, de a teraszajtón is (korábbi kedves vendég elszakította, de mi már megvarrt állapotban találtuk). És amúgy légkondi is, valamint hűvös időben egyedileg kapcsolható/állítható fűtés is! Ezt azért emelem így ki, mert volt, ahol kb. 10 fokos külső hőmérsékletnél könyörögni kellett, hogy fűtsenek be kicsit, mert megfagyunk! Sőt - ami elsőre szintén nem hangzik különlegesnek, csak a többi általunk kipróbált hévízi "apartmanhoz" képest különleges előny -, hogy van rendes víznyomás a fürdőszobában, és a konyhában egyaránt! Néhol a meleg víz helyett a fürdőben csak gyenge nyomású langyos vizecske csordogált.. Itt mindössze annyi volt a szépséghiba, hogy a zuhanyrózsa elég elhasznált volt, a tömítés több helyen kikopott belőle, és emiatt össze-vissza spriccelt a víz - de ezt túléltük.

Visszatérve a konyhára, szintén találunk sót, konyharuhát, Szilviát (nálam minden papírtörlő Szilvia, így lehet, hogy nem az a márka, de a lényeg ugyanaz), mosogatószert, a fürdőben wc papírt, az ágyon törölközőt, tényleg mindent.. Ami nem szokott lenni, így mindig hozunk, az a folyékony szappan. Ez most sem volt, de mivel készültünk, ez sem okozott gondot :-)

R_elöszoba_uszoka.jpg

A fentieken kívül ami még nagyon pozitív, hogy a fürdőváros jellegnek köszönhetően alapfelszereltség nem csak a teraszon található szárító, hanem az úszóka (úszógumi szerű cucc polifoam anyagból) is.

A szállásadónk nagyon kedves, rugalmas, itt is érezzük, hogy az a cél, hogy jól érezzük magunkat, visszatérjünk, ha erre járunk - mi évek óta meg is tesszük :-) Ami még szintén nagy előny, hogy az utolsó napon nem lökik ki az embert 10 órakor, egyedileg egyeztetve felár nélkül megoldható a későbbi távozás. Ez azért nem mindegy ugyebár, mert az utolsó nap délelőttjét még így hasznosan ki lehet használni. Tényleg nagyon sok szállást kipróbáltunk már Hévízen, de ennek egyik sem ért a közelébe.

Fizetni tudunk kp-ban, és SZÉP kártyákkal is, a parkoló a zárt kapu mögött van, így nem csak a magunk, de az autónk biztonságában is biztosak lehetünk.

Folytathatnám, de egy szó, mint száz, ez nekünk a tökéletes szálláshely.

--------------------------------------------------------------------------------

itt a lakópark: 8380 Hévíz, Római utca 3.

web

--------------------------------------------------------------------------------

Szólj hozzá!

Címkék: Hévíz

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr506156787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása