Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

2014. június - Torockó Vendéglő/Kerthelyiség

2014.06.19. 22:31 Befaló

Ismét visszatértünk a Torockóba, egy ideje nem jártunk arrafelé. Szabadság alatt, hétköznap kora délután érkeztünk egy nagyobb gurulás után. Nem volt teltház, de a kerthelyiségben volt vendég rendesen akkor is, mikor érkeztünk, és ottlétünk alatt is folyamatosan.

A jól ismert kedvesen összekészített asztalok fogadtak, volt néhány üres, így beballagtunk a kerthelyiség végére, és leültünk egyhez.

A kis bekészített kockás terítők és evőeszközök segítségével meg tudunk teríteni magunk előtt, és most is van egy kis manó, az asztalunkon :-)

A kerthelyiség  most is kellemes hangulatú, a fedett részt a játszótértől és a teljes szabadtéren lévő asztaloktól egy sor muskátli választja el, a hűsölést két nagy teljesítményű párásítós ventilátor segíti.

03_terített asztal és sör.jpgEgy-egy korsó sörrel kezdtünk, és amíg vártuk a kiválasztott ételeket, szépen megterítettünk magunk előtt :-)

Szokás szerint jó gyorsan érkeztek az ételek, az első egy Borzas falatkák volt, ami szárnyashús csíkokat takar borzas bundában, idei salátával. Ez az étel azért volt jó választás, mert kb 35 fok volt, így egy nehezebb étel nem esett volna jól, ez viszont egy könnyű fogás volt. Az ízének jellemzésére a megszokott Torockós jellemzőket tudom használni: finom, jól sikerült, bőséges.. :-)

A másik fogás egy Vegetáriánus tál lett, Gombás rizzsel. A vegetáriánus tál egy sima egyszemélyes étel - a neve alapján ugye lehetne kétszemélyes is -, és elég sok minden van rajta: rántott sajt, rántott karfiol, grillezett gombafej, brokkoli párizsiasan. A vegatálon volt díszítésnek egy kis káposztasali, ami - bár a tál sem volt egy nehéz étel, - kicsit könnyített a főételen :-) Ez is nagyon jó választásnak bizonyult - a meleg miatt is, és egyébként is tudom ajánlani, mert szokás szerint ezzel sem volt semmi baj :-)

Mivel a sörök gyorsan elfogytak, és már régen ki akartam próbálni a limonádét, kértünk abból is egyet, illetve a házi málnaszörpből is. Kérdeztük, hogy ezek szénsavasak-e, erre az a válasz érkezett, hogy ha szeretnénk, akkor igen, de mire odaértek, mégsem volt bennük bugyborék :-) Nem csak nekünk volt meleg, de végül is a szándék a fontos :-) A limonádé a bugyborékok hiányát leszámítva kifogástalan volt, a málnaszörp viszont kicsit édes - de azért persze elfogyott az is :-) Mind a limonádé, mind pedig a elég jól nézett ki, mondjuk ehhez nekem elég néhány gyümölcsdarab, vagy egy-két mentalevél - ha meg mindkettő benne van a pohárban, az az igazi :-)

Összességében most is jól éreztük magunkat, ez még mindig egy remek hely finom ételekkel, amik nem kis adagokban érkeznek, tökéletes kiszolgálással, és kellemes környezettel. Bárkinek bátran tudom ajánlani a helyet!

--------------------------------------------------------------------------------

Cím: 1105 Budapest, Martinovics tér 2.

web

--------------------------------------------------------------------------------

Szólj hozzá!

Címkék: étterem kerthelyiség Kőbánya

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr16298256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása