Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

2014. június - Erzsébet Sörkert

2014.06.17. 21:45 Befaló

Ezúttal Gödöllőn jártunk. A cél az volt, hogy szabi alatt kiszabaduljunk a fővárosból, mert ott hétköznap nem annyira csendes, viszont elég szmogos a gurulás. Úgy döntöttünk, egy közeli várost veszünk célba, ahol talán kisebb a forgalom, megnézünk egy-két látványosságot, és keresünk egy helyet, ahol falunk egy jót. Meg is találtuk a megfelelőt az Erzsébet Sörkert képében :-)

Kirándulás közben neten keresgéltünk, annyi volt a lényeg, hogy lehessen sört inni, pizzát enni, és legyenek szabadtéri asztalok. Így döntöttünk az Erzsébet Sörkert mellett, mert a talált képek alapján megtetszett a pizza, és úgy tűnt elég nagy a kerthelyiség - és a neve alapján is ezt reméltük. A kastélykerttől csak egy kilométernyit kellett gurulni - vagyis inkább erőlködni, mert a távolság ugyan kicsi  volt, de a szintkülönbség nem annyira :-) De legalább megszomjaztunk, és az étvágyunk is nagyobb lett :-)

01_napernyő.jpgAmikor megérkeztünk, az a reményünk beigazolódott, hogy nagy napernyők alatt fújhatjuk ki magunkat, és az sem volt kérdés, hogy milyen márkájú a csapolt sör :-)

02_sörök.jpgKértünk is egy-egy korsó Sopronit, tudom, hogy nem a legjobb márka, de én szeretem. Jól is esett, hiszen a levegő 35 fok körül volt :-/

03_étlap.jpgAz étlap teljesen jó volt, a kemény borítón belül találtuk a pizzák - és amúgy azon kívül elég sokfajta étel - listáját.

04_evőeszközök.jpg

Miután rendeltünk, megérkeztek az evőeszközök, egy jó pizzériához illően éles recés kés volt a villa mellett :-)

Amíg a pizzák sültek (állítólag kövön) felfedeztük, hogy azon a kétfajta asztalon kívül egy harmadik típus is megbújt a háttérben, amit az elején észrevettünk. Amikor beléptünk, rögtön látszottak a fa asztalok a hozzájuk illő kényelmes háttámlás padokkal, illetve a kert közepén - a TV előtt - két adag műanyag rattan garnitúra. A harmadik típus egy egyszerűbb fa asztal volt háttámla nélküli padokkal. Gondolom, ezt a nagyobb sporteseményekkor szokták feltölteni a vendégek..

Várakozás közben tettem egy gyors látogatást a mosdóban, hogy lemossam a kezemről az út porát, és a naptejet. Teljesen rendben volt minden, mármint volt szappan, kéztörlő, minden, mi kell.

Elég gyorsan megérkeztek a pizzák :-) Az első egy Western pizza volt. Kellemes meglepetés volt, hogy nem csak kinézetre, de ízre is nagyon rendben volt :-)

A másik pedig egy Bali Kedvence. Kicsit más jellegű volt a két pizza, de mindkettő remekül sikerült, ritkán sikerül ilyen finom pizzát ennünk!

Mivel elég meleg volt, de még elég szomjasak voltunk, kipróbáltuk a limonádékat is, mert a sör azért nagyobb mennyiségben üt ilyen hőségben. Örömmel láttuk az itallapon, hogy van cukormentes verzió is (málnás ízben), ezért olyat kértünk. Később aztán kiderült, hogy attól cukormentes, hogy "cukormentes szirupból" készül. Nem tudom, az milyen, de éppen olyan édes, mint a cukros :-D De sebaj, ízre teljesen jó volt, nem ragadtunk össze tőle, és valóban málnás ízű volt - és bodzás is, mert olyat is kértünk :-)

Míg én a második limonádéval hűtöttem magam, a párom kért egy Capuccino-t, ami szintén teljesen jó volt. És amit még fontosnak tartok megemlíteni, itt volt az első pozitív élményünk az ingyen wifi-vel, merthogy volt is, és le sem volt jelszavazva :-)

Összességében nagyon jó választásnak tűnik az Erzsébet Sörkert - főleg egy ilyen meleg napon -, van többféle hűsítő ital, a pizza nagyon finom - legalábbis az a kettő, amit mi kóstoltunk -, a környezet nagyon kellemes, a kerthelyiség valóban egy kert. Ha erre járunk, mi biztosan visszatérünk! :-)

--------------------------------------------------------------------------------

Cím: 2100 Gödöllő, Táncsics Mihály út 16.

web

--------------------------------------------------------------------------------

Szólj hozzá!

Címkék: étterem pizza Gödöllő

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr646298284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása