Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

2014. június - Fortuna Hotel és Étterem - kültér

2014.06.15. 22:13 Befaló

Tavasz, szép idő, hétvége: gurulás! :-)

Hétvégén dél körül érkeztünk, nem az evés volt a fő cél, hanem a mozgás, de mivel közben meg is éheztünk, és megláttuk a Fortuna Hotel és Étterem kültéri asztalait, úgy döntöttünk, betérünk.

Nem volt tömeg, de volt egy-két asztalnál vendég rajtunk kívül is, és a hétvégének köszönhetően nem volt elviselhetetlen az autós forgalom a környéken. Hétköznap lehet, hogy nem lenne annyira kellemes itt enni - legalábbis a külső asztaloknál!

01_hely.jpg

A bejárat előtt - már a kerítésen belül - volt néhány műanyag asztal - abrosszal letakarva -, és hozzájuk tartozó műanyag székek (nem a leggagyibb verzióból). Ezért írtam azt, hogy kültéri asztalok, nem pedig azt, hogy kerthelyiség...

Miután elhelyeztük a választott asztal mellett a járműveinket, leültünk, jött is a pincér az étlapokkal.

Mivel a bejárat melletti táblán láttuk, hogy van csapolt Gösser, és a gurulásban megszomjaztunk, kértünk is egy-egy korsóval.

02_étlap.jpg

Átnéztük az étlapot, de hirtelen nem találtunk vonzóbbat annál, ami becsalt bennünket...

... az étterem előtti táblára krétával ki volt írva az aznapi ajánlat: rizses lecsó két verzióban (kolbászos és natúr) viszonylag baráti áron. A natúr lecsóból kértünk egy-egy adagot, és nem bántuk meg. Igaz, érthetetlenül sokat vártunk rá (legalábbis ahhoz képest, hogy mikor kikértük, a pincér közölte, hogy épp' most lett kész, és épp' most írta ki a táblára.. De sebaj, a sörrel és az árnyékos asztallal már jól elvoltunk :-) A tálalás egyébként igényes volt - mondjuk az egyik tányér eléggé le volt csorbulva.

A lecsó mellé kaptunk egy kosárka kenyeret is, a párom evett is hozzá, én csak a végét törölgettem ki a tányérból egy szeletkével. A kenyér is jó volt, sima friss fehér kenyér lehetett.

A kávéválaszték nem volt túl széles, de az alapverziók megtalálhatóak voltak, így az ebéd után kértünk egy-egy Capuccino-t, hogy legyen erőnk tovább gurulni, ami fölött kellett még egy kicsit ülni, mert túl forróra sikeredtek. De nyilván ez a plusz üléssel eltöltött idő nem jött rosszul a nagy nyári melegben :-) Amúgy volt néhányféle desszert, és a hátunk mögött egy fagyizó (ránézésre egy cég volt) is, de most desszertet nem ettünk, hogy ne legyen nehéz továbbindulni.

Összegzésként annyit jegyeznék meg, hogy ha legközelebb erre gurulunk, lehet, hogy eszünk még itt. Semmi extra élményt nem adott az itt eltöltött idő, se az ebéd, se a kiszolgálás, de most nem is az volt a lényeg. Viszonylag olcsón ettünk egy finom, könnyű ebédet, egy órára szakítottuk meg a gurulást, és már suhantunk is tovább. Ennek a célnak ez a hely tökéletesen megfelelt.

--------------------------------------------------------------------------------

Cím: 1141 Budapest, Cinkotai út 86.

web

--------------------------------------------------------------------------------

Szólj hozzá!

Címkék: étterem

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr766290022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása