Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

2014. június - Új Tündérkert Étterem

2014.06.13. 21:21 Befaló

Ezt a helyet korábban gurulás közben találtuk, csak akkor még nem volt annyira jó idő, hogy "be" is üljünk. Viszont eldöntöttük, hogy ha már nyári idő lesz, mindenképpen visszatérünk, és most el is jött az ideje. Azért tetszett meg az Új Tündérkert, mert csodaszép környezetben van, és sok asztal van a kerthelyiségben - ami ezúttal valóban kert. Először nem is láttuk, hogy ez egy étterem, azért álltunk meg előtte, hogy megnézzük, mi ez a szép épület a szép ápolt kerttel.

Az Új Tündérkertet Pestszentlőrincen találjuk, távol a belváros zajától. Itt kellemes zöld környezetben ehetünk-ihatunk, kapunk az étek mellé kedves kiszolgálást, az ételek kiadósak és mennyeiek, és sajnos az árak ezt tükrözik, nem olcsó ez a hely... :-( De valamit valamiért, nem mindennap eszik az ember ilyen helyen.

Az étterem korábban villa volt, hatalmas kerttel. Az épületnek több különterme van, és megtartotta a hatalmas parkot - legalábbis az egy részét, nem tudom, mekkora lehetett az eredeti.. Az épület előtt nyáron elég sok fa asztalt találunk szintén fa székekkel, idáig kövezett út vezet a bejárattól. Az asztalokat három részre oszthatjuk, mi az egyik szélső blokkba ültünk, itt kellemes árnyék volt, és reméltük, megússzuk cigifüst nélkül, hiszen rajtunk kívül nem  volt ott senki. Ez teljesen nem jött be, mert a középső részben dohányoztak, és odafújtra a füstöt a szél.. így jártunk.. Az asztalok a szép kert és az épület között vannak, a képek szélén látszik, hogy a mi asztalaink mögött egy viszonylag nagy, zárt parkolót is találunk.

Az ét-, és itallapon elég széles választékot látunk, az ételeket tartalmazó oldalak aljáról kiderül, hogy 10% szervízdíjat számolnak a fogyasztásra. Alapjában véve nem értek egyet a szervízdíjjal, úgy gondolom, hadd döntsem el én, hogy elégedett vagyok-e a kiszolgálással, és megér-e ez nekem plusz pénzt az ételek árán felül, de itt némiképp megértem: hatalmas távolságokat tesznek meg a pincérek egy nap alatt, mire a konyhából az asztalokra kerül az étel - főként, ha oda ül az ember, ahová mi ültünk.. Az étlap egyszerű, de igényes, minden oldal tetején az étterem logóját látjuk.

Mikor megérkeztünk, az első pillantások nem arról árulkodtak, hogy mennyire örülnek nekünk - bár ez szerintem inkább a járműveinknek, és az ebből adódó nem túl elegáns ruházatunknak szólt. Később viszont ennek a kissé hűvös fogadtatásnak a nyomát sem láttuk, több pincérrel is dolgunk volt, de mindenki kedves, sőt némelyik még vicces is volt :-)

Kezdetnek egy-egy korsó Zlatý Bažant-ot választottunk. Én különösen örültem, hogy a csapolt sörből Zlatý-t találtunk, mert rég nem ittam már ebből az igen kellemes szlovák sörből. A pincér nagyon figyelmesen azt javasolta, hogy ha többet is fogyasztanánk, akkor a kezdeti - gurulás utáni - kimerülés, és megszomjazás után inkább pohárral kérjünk, nehogy megmelegedjen.

Egy kis idő elteltével megérkeztek a barátaink, akik közül egyikük becsatlakozott a korsózásba, másikuk pedig egy zöld Nesteát kért az itallapról - ami a pincér tájékoztatása szerint nem Nestea volt, de nem tudtuk meg, hogy akkor mi... Mindenesetre hasonló volt, de állítólag kicsit édesebb, mintha Nestea lett volna...

Az ételek közül - hogy le tudjuk tesztelni szinte a teljes választékot -  a Vasárnapi családi tál elnevezésű ételt néztük ki, ami egy kétszemélyes tál, és minden van rajta, mi szem-szájnak ingere: rántott gomba, rántott sajt szezámmagos bundában, rántott csirkecomb, cigánypecsenye, sült csülök, steak burgonya, párolt rizs, párolt zöldség, bajor sörös káposzta, és tartár mártás is jár hosszá. Ebből szerettünk volna kettőt, itt a pincér ismét közbeszólt :-) Megkérdezte, nem kérnénk-e inkább egyet ebből, és egy másikat a másik kétszemélyes tálukból, így többféle husit megkóstolhatnánk.

Engedtünk a rábeszélésnek, így az egy Vasárnapi családi tál mellé a másik egy Tündérkert tál volt. Jól tettük, hogy elfogadtuk a javaslatot, mert ezen kicsit másféle finomságok voltak: hagymás rostélyos, Sertésborda Holstein módra, rosé kacsamell, bajor sörös káposzta, Pármai töltött pulykamell, párizsi köret.

Bár négyen voltunk, és ebből hármunknak elég jó étvágya volt, mégsem fogyott el a két kétszemélyes tál, de sebaj, így egy adag vacsora is meg volt oldva :-) Amúgy minden nagyon finom volt, nem volt rossz döntés a kétféle tál, és tényleg érdemes volt mindent megkóstolni :-)

Mivel a sör gyorsan lecsúszott, de nem akartam több alkoholt inni, és láttam, hogy van limonádé, úgy döntöttem, megkóstolom. Kértem egy görögdinnyést, de sajnos nem volt már abból a szirupból, így bodzás limonádé lett belőle. Ez is elég jól nézett ki, viszont csalódnom kellett benne. A szirup szó elhangzása után már gyaníthattam volna, hogy elég édes lesz, de valamiért mégsem gondoltam rá. Hűsítő ital helyett egy jó sok sziruppal telenyomott limonádét kaptam. Ez így 30 fok körül nem esett olyan jól :-/

Itt is jártam a mosdóban, nem csalódtam, illett a kinti színvonalhoz. Egy igényes, mindennel felszerelt helyiségben találtam magam, volt habszappan, kéztörlő, szemetes, pelenkázóasztal, minden, mi kell.

Ebéd után ittunk egy-egy kávét is, négyen négyfélét, volt közte jeges capuccino, latte, jeges kávé, és egy amarettó likőrös finomság. Az utolsó nagyon édes volt, a jeges capuccinoban pedig nem volt cukor - és nem is kaptunk mellé (bár fel sem oldódott volna..) De azért mind elfogyott :-)

Összességében egy nagyon igényes helyet ismertük meg, kellemes környezetben jó kiszolgálás mellett fogyaszthatunk kitűnő ételeket kicsit borsos áron. Szerintem ide mindenképpen visszatérünk még, de mindenképpen egy különleges alkalom kell ahhoz, hogy ennyiért együnk.

--------------------------------------------------------------------------------

Cím: 1183 Budapest, Gyöngyvirág utca 8.

web

--------------------------------------------------------------------------------

Szólj hozzá!

Címkék: étterem kerthelyiség

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr356290016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása