Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

2016. április - Lajos Király Étterem

2016.04.04. 22:22 Befaló

A Lajos Királyban már megfordultunk néhányszor, de eddig nem írtam róla. A hely egy klasszikus étterem sok asztallal, kedves, gyors kiszolgálással, jó nagy adag ételekkel. Az elhelyezkedése sem rossz, bár nem a belvárosban van, hanem ahogy a neve alapján következtetni lehet, a Nagy Lajos király útján - az Örs vezér tere szomszédságában.

Ahogy belépünk az étterembe, rögtön szembe találjuk magunkat egy-két pincérrel, akik hellyel kínálnak. A menetrend ezután is a szokásos: étlap, italrendelés felvétele, ételválasztás.

limonade.JPG

Az italok sör és házi limonádé voltak. A limonádé kellően ízes: finom citromos, érezhetően édesített, de nem túlcukrozott volt, ízlésesen kis szívószál és napernyő díszíti.

Az ételválaszték elég bőséges, nehéz volt a döntés, de idővel azért sikerült döntenünk.

lenmagos_bortesztaban_sult_pulykamell.jpg

Az egyik választás a Lenmagos bortésztában sült pulykamell volt hasábburgonyával. Nem volt rossz, bár ahogy várható volt, kicsit száraz volt - alapvetően comb-, és nem mellpártiak vagyunk, ha szárnyasról van szó. De amúgy nem volt vele baj.

hagymas_rostelyos.jpg

A másik főétel pedig a jól bevált Hagymás rostélyos lett szintén hasábbal. Ez, mint általában más helyeken is, szép nagy adag volt, a hagyma alatt úgy kellett megkeresni a husit, ami egyébként szintén nem volt kifejezetten kicsi, nem azért nem látszik a képen... Ami plusz figyelmesség, és mindig jól esik, hogy nem sima készletkést kaptam a rostélyoshoz, amivel fáradtságot nem kímélve próbáltam volna szétfűrészelni a husit, hanem normális recés, vágásra alkalmas kést!

Miután a fentieket megettük, desszertre már nem is maradt hely, így nagy szuszogások közepette fizettünk, és elhagytuk a helyet.

Amíg készült az élelem, meglátogattam a mosdót, amit teljesen rendben találtam, a lámpa mozgást érzékelve kigyullad, van szappan, kéztörlő, sőt, extra higiénikus (ámde kicsit sem környezetbarát) nyomásra forgó zacsiréteg a wc ülőkén, ha valakinek muszáj volna ráülni.

Összegezve a hely kellemes, az ételek jók, a kiszolgálás az elvárható minőségű, az árak viszont nem túl kedvezőek. Egyszer-egyszer szerintem be fogunk még tévedni, ha ennénk, és erre járunk, már csak azért is, mert a környéken nem sok más lehetőség van (hacsak nem plázás gyorskajára vágyunk).

Nem lesz kedvenc hely, de egynek teljesen megteszi.

--------------------------------------------------------------------------------

Cím: 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 18.

web

--------------------------------------------------------------------------------

Szólj hozzá!

Címkék: étterem

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr918559224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása