Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

2014. június - Nordsee Westend

2014.07.04. 10:57 Befaló

Előre kell bocsájtanom, hogy erre a helyre csak "muszájból" mentünk. Munka után egy mozizás volt a program, és nem fért bele egy vacsi egy másik helyszínen, így mintegy kényszerből plázában kellett ennünk. Nem szeretem a plázákat se vásárlásra, főleg nem étkezésre használni, de valamit valamiért.. Cél nélkül érkeztünk a Westendbe, én annyit tudtam, hogy valami normális szendvicset szeretnék enni, a páromnak mindegy volt, így szendvicskereső szemmel futottunk végig a kínálaton. Sok jót nem láttunk (én Mekiben és Burgerben nem nagyon vagyok hajlandó enni, így azok az első körben kiestek - nálam amit ezeken a helyeken árulnak nem illenek bele az étel fogalmába), elsőre a Nordsee mellett is elfutottunk, mert nyáron halat gyorsétteremben enni némi bátorság kell, és erősen mekiszerűnek tűnt messziről.. De mivel láttuk, hogy semmi más biztató nincs a környéken, visszatértünk.

Első körben szemrevételeztük a szendvicseket, és meg kellett állapítanunk, hogy egyáltalán nem néztek ki rosszul. Volt többféle hal (garnéla is) többféle pékáruba pakolva némi zölddel feldobva, mártással megöntve.

Így lett két különböző szendvics. A párom egy sült tőkehalas bagettet kért, én pedig - mivel imádok mindent, ami magos, és a lazacot is kedvelem - egy norvég lazacos szendvicset választottam, ami valami szupermagos pékbe volt bugyolálva. Mindkettőből lógott ki némi zöld saláta, bár a tőkehalasban kicsit meg volt fáradva. Én ezt annak tudtam be, hogy biztosan még melegen került rá a halacska, így negatív előítélet nélkül kóstoltuk meg a választott zsákmányokat.

A szendvicseket egy-egy Nordsee-s papírzacsiban egy-egy szalvétával kaptuk meg, és középen az egyik reklámokkal "díszített" asztalnál estünk nekik. Meg kell mondanom, hogy mind a kettő meglepően finom volt, teljesen jól nem laktunk velük, de mivel moziba készültünk, ahol még kukoricát "kellett" enni, tökéletesen megfelelő adagnak minősítettük a vacsit. Az áruk nem volt éppen túl barátságos, de a lazacot és egyáltalán a halakat mindenhol erősen fogó tollal árazzák, így nem lepődtünk meg.

Összességében ahhoz képest, hogy egy plázában ettünk, elég minőségi szendvicset sikerült szerezni, a kiszolgáló lányok kedvesek, segítőkészek voltak, bár nagyon sok kapcsolatunk a hely jellege miatt nem volt velük. Ha legközelebb erre járunk, és ismét csak fél óránk lesz enni valamit, lehet, hogy célirányosan a Nordsee-be fogunk szaladni.

--------------------------------------------------------------------------------

 

Cím: 1062 Budapest, Váci út 1-3./aluljárószint, Krúdy tér 36.

web

másik web

--------------------------------------------------------------------------------

Szólj hozzá!

Címkék: hal szendvics

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr456435147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása