Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

2014. február - Repülő Puli Kávézó

2014.02.13. 12:04 Befaló

A Repülő Pulit ismerős ajánlása alapján választottuk egy néhány fős beszélgetős eszem-iszomra.

A hely egyik különlegessége, hogy nem csak az embereket várják szeretettel, hanem az ebeket is, akik számára ugyanúgy található eleség a választékban. Sajnos ottjártunkkor csak kétlábú vendégek voltak, de azért jól éreztük magunkat.

A kávézó hangulata kellemes, jó a kiszolgálás, és a jobb oldalon összefüggő "padsor" van, így nem feltétlenül kell egy széken feszengenünk - bár a székekkel sincs semmi gond. Kezdetben (18:00 körül érkeztünk) alig volt néhány vendég, így kényelmesen elfértünk.

pult-konyha.jpg

A jobb oldali helyekről belátunk a konyhába, és rálátunk a bárpultra is, ahonnan a pincér viszonylag gyakran vet mindenfelé egy-egy pillantást, hátha egy kedves vendégnek szüksége lenne valamire. Úgy 20-21 óra környékén már több vendég volt, de ekkor is könnyen le tudtuk vadászni a pincért.

ét-itallap.jpg

 

Italnak választottunk cidert, többféle sört (csapoltat), limonádét, egyikre sem volt panasz. Itt meg kell említenem, hogy viszonylag nagy az italválaszték. Nem csak búzasört találunk a hagyományos mellett, hanem barnát, félbarnát, feketét és gyümölcsöst is. Emellett természetesen van alkoholmentes változat, és a már említett cider is. Választhatunk elég sokféle borból (habzót és házit is), de van többféle tea, limonádé, kávé és üdítő is.

Az ételválasztékból szintén többfélét próbáltunk.

3 emeletes lazacos szendvics.jpg

Volt köztük 3 emeletes füstölt lazacos szendvics, aminél kissé meglepetésként ért, hogy pirítósban van a cucc, de így utólag nem volt vele semmi baj, és ahogy a képen is látszik, volt mellé egy halom saláta. Ezzel a fogással elégedett voltam :-)

chips and salsa.jpg

Kértünk még chips and salsa-t,

quesadilla_avokásóval.jpg

quesadilla-t avokádóval, burgonyacikkeket fűszeres tejföllel, zöldséges mártogatót, és desszertnek New York sajttortát erdei gyümölcsraguval.

Ami nekem kisebb csalódást okozott, az a sajttorta, ami bár finom volt, de inkább túrótortára hasonlított (igaz, nálam elég magas a mérce a sajttorták terén).

Amivel kivételesen elégedett voltam (végre), az a mosdó :-D. Volt wc papír, folyékony szappan, kéztörlő, és ami plusz pont, nem kell villanykapcsolót keresgélni, mert amint belépünk, felgyúlnak a fények. Fontosnak tartom kiemelni, hogy a kéztörlő eléggé el van dugva, nem mindenkinek sikerült megtalálni.. Én is csak azért kezdtem el keresgélni, mert a mosdó alatt volt a szemetesdoboz, és volt benne pár használt kéztörlő - ebből gondoltam, hogy valahol lennie kell. Szóval az a titka a kéztörlésnek, hogy fel kell nézni elég magasra, ott találjuk a plafonról lelógva az ehhez szükséges papírt.

Összességében tetszett a hely, az árak földhöz közeliek, a hangulat jó (bár a falon a képeket nem feltétlenül sikerült értelmeznünk,a kiszolgálással sincs semmi probléma. Ami még jópofa, hogy a pultnál a plafonról lóg egy ugró puli, állítólag erről a puli-formátumról kapta a hely a nevét is, mert ahogy ugrik a puli, olyan, mintha repülne - és tényleg :-)

--------------------------------------------------------------------------------

itt a hely: 1072 Budapest, Klauzál utca 11.

web (sajátot nem találtam)

--------------------------------------------------------------------------------

Szólj hozzá!

Címkék: kávézó szendvics hambi

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr15812289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása