Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

2014. július - Casa Piadina Olasz Lepényház

2014.07.08. 21:42 Befaló

Ismét egy hétvégi gurulás alkalmával ejtettük útba a Lepényházat, az Áprád híd felől érkeztünk, és bíztunk benne, hogy látunk Óbudán valami másik helyet, ami eltérít a célunktól, de egyik sem fogott meg, amit útközben láttunk. Ez most nekünk az ismétlések hétvégéje volt, de nem bántuk meg.

Mikor Rákosrendezőnél átvergődtünk a számtalan sínpáron, eldöntöttük, hogy elkezdünk keresgélni, hátha találunk valami alkalmas helyet arra, hogy megebédeljünk. Mentünk egyenesen, aztán kanyarogtunk jobbra-balra, de semmi olyat nem láttunk, amit kerestünk. A Reitter Ferenc úton újra megtaláltuk a Rákos-patak mentén haladó bicikliutat, és ott döntöttük el, hogy az Árpád híd felé vesszük az irányt, és ha addig nem látunk semmi használhatót, akkor újra a Lepényház fog megetetni bennünket. Így az egyéb óbudai helyeknek igazából esélyük sem volt, mert mire a hídhoz értünk, ráhangolódtam az eddig mindig finom lepényre, és ahogy a párommal hívjuk a rozéfröccsöt, a rőzsefröccsre :-) Bár guruláshoz nem a legideálisabb a Lepényező elhelyezkedése, mert egy kisebb-nagyobb emelkedőn kell felkapaszkodni, de megéri!

Egyszer csak megérkeztünk végre, a hely még mindig hangulatos volt, csak a kilátással van némi probléma: a Szépvölgyi utat látjuk a rajta elhaladó autókkal és buszokkal, ami így hétvégén kicsit azért mérsékeltebb, mint hétköznap, de még mindig van belőlük jócskán. De a dekoráció igen hangulatos, most fedeztem fel a fal melletti dekorációs kis asztalon egy hatalmas fából készült villát, benne egy késsel.

Letelepedtünk az egyik út menti asztalhoz, mert itt jobban mozgott a levegő, és elég meleg napunk volt - amúgy ülhettünk volna az úttól távolabb is az épület mellé. Rögtön jött is egy számunkra új srác, és elkezdte a kiszolgálásunkat. Elsőre úgy tűnt, nem lesz ezzel semmi gond, aztán rájöttünk, hogy a mai ebédért igencsak meg kell dolgoznunk :-D

Kezdődött azzal a történet, hogy mivel tudtuk, nincs csapolt sör, rögtön próbáltunk kérni két 5 decis fröccsöt 1 deci borból és 4 deci szódából. Mire ezt elmondtam, a srác biztos elfelejtette a mondat elejét, mert visszakérdezett, hogy mennyi borral. Mondtam, hogy 1 deci borral és 4 deci szódával szeretnénk. Bement, aztán visszajött, hogy újra megkérdezze, hogy milyen fröccsöt is kértünk? Ismét elmondtam, majd újra bement, és visszatért egy fröccslappal, és miközben elnézést kért, hogy ő még kezdő, megkért, mutassam meg a fröccslapon, hogy melyiket szeretnénk. Védelmére legyen mondva, azon a fröccslapon aztán mindenféle fröccs szerepelt, amiről valaha hallottam, sőt, még annál is több verzió.

A kezdeti nehézségek ellenére viszonylag gyorsan megkaptuk a fröcsiket, amikben még szívószál is volt, és finom hűvösek és bubival telik voltak. Nagy fáradtságomban fel is hörpintettem hirtelen az enyémnek a felét :-)

Ezután úgy döntöttem, lemosom kicsit az út porát, és a mosdó felé vettem az irányt. Mivel korábban voltam már ott, könnyen megtaláltam, de aki először jár a helyen, annak szerintem érdemes megkérdezni, mert nem annyira van szem előtt. Egész kellemes út vezet oda az épület mellett, és bár nincs külön férfi és női mosdó (legalábbis én nem találtam csak egyet), mivel zárható az ajtaja, ez nem okoz gondot. Odabent bőségesen elfér az ember, kellemes dekoráció van a sarokban, és szappan, illetve meleg víz is van. Ami most nem volt, az a papírtörlő, de ebben a melegben nekem nem is hiányzott, és mivel a tartója fenn van a falon, gondolom, épp' csak kifogyott. Visszafelé már nem ilyen kellemes a látvány, a kerítés előtt vannak a kukák, és most épp' eléggé tele voltak a szelektívek..

No de térjünk vissza az ételekhez! Mivel itt még nem leveseztünk, viszont a gurulás közben elég sok nedvességet elpárologtattunk, úgy gondoltuk, megkóstolunk egy-egy levest.

Kértünk is egy Olasz paradicsomlevest (sonka nélkül - merthogy sonkával is kérhetnénk), ami az étlapon szereplő ígéreteknek megfelelően zöldséges és sűrű volt, és nem kevés sajtot (mozzarellát és parmezánt) tartalmazott. Ez nagyon jó választásnak bizonyult, mert elég jó volt!

Mivel nincs túl sokféle leves a választékban, és nem igazán rajongok a paradicsomlevesért, én az Erőlevest választottam, amiben hússal töltött - elvileg házi - tortellini volt. Ez is teljesen rendben volt, olyan erőleveses, de azért a tortellini feldobta kicsit. Amúgy a levesek kifejezetten gyorsan érkeztek, így a kiszolgálással igazából nem volt semmi gond!

A levesek után érkeztek a lepények. Az egyik egy Négysajtos/Quattro Formaggi Fitt Cassone volt fitt tésztában - ez teljesen rendben volt, nem ért semmilyen meglepetés, mert az étlapon láttam, milyen sajtok lesznek benne. Vannak olyan helyek, ahol csak azt látod az étlapon, hogy négyféle sajt, ezekben nem szeretek ilyen jellegű ételt rendelni, mert úgy érzem, azért nem adják meg a sajtok típusát, mert mindig azt dobálják bele, ami maradt.. De itt nem ez a helyzet, látod rendeléskor, hogy mire számíthatsz.

A másik egy Salsiccia nevet viselő Cassone volt szintén fitt tésztában. Ennek különlegessége a grillezett olasz kolbászkák voltak, amik sajnos nem hozták a várt sikert. Mi azt gondoltuk, hogy a grillezett kolbászka meg lesz sütve (grillen) és vékony szeletekre lesz vágva - vagy ha nincs is vékony szeletekre vágva, akkor is ropogós. Ehhez képest a képen látjátok, hogy lehet, hogy ez a kolbász grillkolbász volt, de nem volt se ropogósra, se akárhogyan meggrillezve. De ha a kolbászkákat kiturkáltuk a tányér szélére, akkor a lepénnyel nem volt semmi további gond - bár a hagymás kicsit eltúlozták...

Ami a korábbiakhoz képest változás volt, elég cuki kis dekoráció volt a tányérokon. Ha jól emlékszem, eddig "csak" a lepények ültek magányosan a tányérokon - persze ezzel semmi gond nem volt, de most, hogy dekorációval érkeztek, azért ínycsiklandóbban néztek ki.

Mivel a kolbászkákkal némiképp mellélőttünk, gondoltuk, megeszünk ketten egy Tiramisut. Ez is igazán jó döntésnek bizonyult, mert elég finom volt az a Tiramisu :-)

Összességében elégedettek voltunk, a környezet most is tetszett, a kaja - a kolbászkákat leszámítva - fenséges volt, és a kezdeti nehézségek ellenére a kiszolgálás is egész jó lett :-) Úgy gondolom, ide is visszatérünk még újabb lepényeket, esetleg tésztákat/pizzákat tesztelni.

--------------------------------------------------------------------------------

Cím: 1025 Budapest, Szépvölgyi út 60.

web

--------------------------------------------------------------------------------

Szólj hozzá!

Címkék: olasz pizza

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr86479917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása