Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

2014. július - Pizza Castello Pizzéria és Étterem/kerthelyiség

2014.07.06. 20:20 Befaló

Hétvége, jó idő → újra gurultunk!!! :-) Kinéztem egy új éttermet, kis kockás terítőst kerthelyiséggel, de mikor be akartunk ülni, olyan "nem túl kedves" fogadtatásban volt részünk, hogy rögtön kifordultunk a kapun :-D Viszont mivel a gurulásban már eléggé megéheztünk, rövid keresgélés után úgy döntöttünk, biztosra megyünk, és visszatérünk egy már ismerős helyre más ételtípust tesztelni, mint korábban, így jutottunk el újra a Pizza Castello-ba.

Megérkeztünk, ezúttal más volt a pincérnő, mint korábban, de ez egyáltalán nem volt baj, most is kedves, közvetlen kiszolgálásban volt részünk. Alig helyezkedtünk el az udvaron található asztalok egyikénél, jött a kérdés, hogy kérünk-e étlapot. Gyors igennel feleltünk, és fél perc múlva már azt böngésztük, mit együnk. Kértünk két korsó Staroprament, mire közölte a pincérnő, hogy pont azt akarta kérdezni, hogy elindulhatunk-e a sör vonalon :-)

Egyébként ülhettünk volna a belső részbe is, az is kellemes, de a külső rész is igen barátságos, mindenhol növényeket, virágokat látunk.

Gyorsan meg is érkeztek a sörikék, talán túl gyorsan is, mert még nem tudtuk, mit eszünk. Abban voltunk csak biztosak, hogy nem pizzát, bár a múltkori 45 centis pizza elég jó volt! Éppen ezért döntöttük úgy, kipróbálunk mást is.

03_lasagnek.JPG

Nézegettük a tésztákat, és a párom döntötte el először, hogy egy lasagne-t enne, így én is azt kértem, hogy egyszerre tudjuk kipróbálni mindkettőt - ugyanis a választékban húsos és spenótos verzió szerepel. Ráadásul az étlapon az szerepelt, hogy ezek az ételek frissen készülnek, ami kb. 40 percet vesz igénybe, így ha egyszer meg akartuk kóstolni őket, pláne érdemes volt egyszerre kipróbálni mindkét félét.

Közben elfogyott az első korsó sör, így gondoltuk, megkóstoljuk az étel mellé a limonádét is - már ha létezik itt olyan. Ebben nem voltunk biztosak mert csak étlap volt, itallap nem - legalábbis mi nem kaptunk. De mikor megkérdeztem, hogy van-e limonádé, azt a biztató választ kaptam, hogy "de még milyen!". Így rögtön rendeltem is egyet.

 A limonádérendelés utáni mozzanattól, még otthonosabb lett a hely: miközben az asztalunk mellett található kiskertből tépett egy adag növényt a pincérnő, feltette a nap kérdését: "Mentát bírod?". Mint kiderült, a kiskert szolgál mentaültetvényként, és a vendég látja, hogy a limonádéban igen friss a menta, és mivel bírom a mentát, láthattam azt is, hogy nem két levélke van belőle a finom nedűben, hanem jócskán tele van tömve vele a pohár. Hmm, finom is volt!!! :-)

Míg vártuk az ételt, a pincérnő többször jelezte, hogy már sül ám/mindjárt készen van/és hasonlók, de mondtuk, hogy ne aggódjon, mert szomjasabbak voltunk, mint éhesek, így elvagyunk :-) Illetve nyugtattuk azzal is, hogy a rendeléskor tudtuk, hogy a legidőigényesebb ételt sikerült kiválasztanunk az étlapról, így nyilván nem fogunk türelmetlenkedni :-) De kedves volt tőle, hogy időről időre ránk nézett, és mindig szólt pár kedves szót biztosítva bennünket arról, egyre közelebb vagyunk már az étel megérkezéséhez :-)

Idővel meg is érkeztek a lasagne-k. A Húsos lasagne paradicsomos raguval gyönyörű volt, a díszítésben megbújt egy görcsre kötött ubicsík, és az adag a vártnál nagyobb lett - de persze elfogyott :-) Ízre pedig teljesen rendben volt, a közepe finom puhára sült, a tetején ropogósra sült a sajt, egy szóval számunkra tökéletesnek bizonyult!

 A Tejszínes spenótos lasagne hasonlóan szép és finom volt, ebből is két szelet érkezett. Elsőre kicsit megijedtem, mert úgy nézett ki, mintha megégett volna, de ez csak megtévesztés volt, ugyanis úgy éreztem, többféle sajt felhasználásával készült, és az egyik nézett ki ilyen átverősen: az ízével semmi bej sem volt, és ennek is finom ropogós volt a teteje! :-)

Miközben ettük a jól megérdemelt tésztákat, érkezett az újabb kérdés: "Csak kérdezem, hogy rendben vagyunk-e". És rendben voltunk, megérte várni, az ételek fantasztikusak voltak, a sör és a limonádé is, és desszertnek vagy kávénak most sem maradt hely. Pedig miután befejeztük az ételt, "meg lettünk kínálva" kávéval - bár szerintem a pincérnő sem gondolta komolyan :-D

Ezúttal jártam a mosdóban is egy gyors kézmosás erejéig, volt szappan, jött rendesen víz a csapból, bár kéztörlő nem volt, a pincérnő mondta, hogy azonnal hoz - de nem vártam meg, mert vártak a mosdóra, és ilyen melegben gurulás közben amúgy is jólesik magamba kenni a vizes kezem :-)

Szóval a hely hozta azt a színvonalat, amit a múltkori látogatás alapján elvártunk, és bebizonyította, hogy nem csak pizzát érdemes itt enni, hanem pl. egy jó lasagne készítésével is megbirkóznak :-) Szerintem esélyes, hogy ha erre járunk a jövőben újra betérünk újabb fogásokat megkóstolni.

--------------------------------------------------------------------------------

Cím: 1155 Budapest, Darnó utca 3.

web

--------------------------------------------------------------------------------

Szólj hozzá!

Címkék: olasz étterem pizza kerthelyiség

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr166476521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása