Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

2014. június - Pizza Castello Pizzéria és Étterem/kerthelyiség

2014.06.30. 23:12 Befaló

Ezt a helyet is egy nyári gurulás alkalmával találtuk. Szombat volt, és kezdtük azt hinni, hogy az egész környéken nincs semmi hely, ahol ehetnénk, mert negyed órája próbáltunk egy olyan helyet keresni, ahol szívesen ennénk valamit. Aztán az utolsó pillanatban láttam meg a Staropramen feliratú napernyőket.

Kívülről tetszett a hely, így begurultunk. Letettük a járműveket, és rögtön jött is egy hölgy két étlappal.

01_sör.jpgRögtön kértünk egy-egy korsó sört, és elkezdtük vizsgálgatni az étlapot.

Az étlap egy nagy, háromba hajtható karton saját logóval díszítve. Meglepően elég sokféle étel szerepelt rajta. Egy pizzát választottunk, de hogy véletlenül se maradjunk éhesek, abból nagyot : 45 centiset. Előtte viszont ettünk egy-egy levest is.

03_evőeszköz1.jpgMiután leadtuk a rendelést, megérkeztek az evőeszközök egy tányéron igényesen elrendezve, és legnagyobb örömünkre recések voltak a kések :-)

A sör mellé kaptunk némi sörkorcsolyát, ami nagyon meglepett bennünket, mert ilyet eddig sehol nem kaptunk. Itt konkrétan kis falatkák voltak, amit pizzatésztából csináltak. Ez azért volt szimpatikus, mert  ha így feltét nélkül merik kínálni a tésztát, akkor rossz nem lehet - és tényleg, egész jó volt :-)

Kis idővel később megérkeztek a levesek: egy paradicsomleves és egy erőleves tojással és parmezánnal. A paradicsomleves nagyon finom volt! Az erőleves kapcsán kicsit kíváncsi voltam, mert nem tudtam elképzelni, hogy a tojás hogyan jön az erőleveshez, de igazából ez is teljesen jó volt! :-)

A leves után csináltam pár fotót a helyről, vagyis a külső részről, mert csak ott jártunk. Egy forgalmas utcáról a csendes Darnó utcában helyezkedik el az étterem, az udvar részen találunk pár növényt, igényes faasztalokat hozzájuk illő fapadokkal, és kívülről az étterem is jónak néz ki. Az egész barátságos hangulatot áraszt, a kiszolgálás pedig barátságos és közvetlen. Mivel nagy szél volt, többször felajánlották, hogy cuccoljunk be a belső részre, de mivel meleg is volt, nem volt kedvünk zárt helyiségbe ülni.

Lassan megérkezett a hatalmas pizza is, tudtuk, hogy nagy lesz, de kissé mégis meglepett a mérete. De nem volt ebből gond, szép lassan elfogyott az egész, hiszen finom volt!!!

Miután minden elfogyott, volt időnk ücsörögni egy kicsit, egyáltalán nem néztek ki, sőt, mondták is, hogy készüljünk fel nyugodtan a további útra - ugyanis a hölgy megkérdezte, honnan jöttünk, mióta gurulunk, tehát tényleg kedves volt. Kínálgatta a desszerteket és a kávékat, de a levesek és a 45 centis pizza után már nem akartunk mást magunka erőltetni, hogy haza bírjunk még jutni :-)

Összességében nagyon pozitív volt minden, az ételek finomak voltak, a kiszolgálás kedves, barátságos volt, a környezet kellemes, az árak megfizethetőek, nem is vártuk, hogy ha végre találunk egy helyet a környéken, akkor az ennyire jó lesz :-)

--------------------------------------------------------------------------------

Cím: 1155 Budapest, Darnó utca 3.

web

--------------------------------------------------------------------------------

Szólj hozzá!

Címkék: étterem pizza kerthelyiség

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr726405641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása