Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

2014. április - Kaja.hu Cybergastro

2014.05.14. 21:13 Befaló

A párom azt szokta mondani, hogy nem érti a mai vendéglátósokat, mert ha neki lenne egy étterme, az asztalokba tableteket építetne, így nem kellene a vendégeknek integetniük, kacsingatniuk, vagy valahogy máshogy erőlködni azon, hogy felhívják magukra a figyelmet, ha szeretnének valamit a pincértől.. Ezt a helyet azért választottam, mert a honlapjuk alapján úgy tűnt, hogy végre ez egy olyasmi hely, amit a férjem elképzelt :-) A site alapján egy nagyon futurisztikus "műanyag" helyet vártam, ezzel szemben ennél sokkal ember közelibb volt.

A honlapról még az is kiderült, hogy a hamburgerekhez felhasznált marha nem akármilyen marha, hanem bio szürkemarha, és hogy a hely fontosnak tartja a környezettudatos hulladékkezelést: találunk itt különböző ötleteket arra, hogy hogyan használjunk fel egy pizzás dobozt ahelyett, hogy kidobnánk - ez mondjuk nekem egy kicsit sántít, mert ha egy pizzás dobozban pizza van, akkor az utána elég zsíros ahhoz, hogy bármi másra fel tudjuk használni.. De az ötlet kifejezetten jó!

02_földszint.jpgIde is hétköznap munka után érkeztünk, szinte üres volt a hely, de ez később megváltozott, szépen megteltek a földszinten található asztalok egy rövid idő alatt. Mikor beléptünk, az egyik pincérlány rögtön megkérdezte, hogy voltunk-e már itt. Mondtuk, hogy nem, de hirtelen nem értettük, ennek mi a jelentősége, de ezután rögtön kiderült..

01_kártya.JPGKaptunk egy-egy kártyát, aminek segítségével később ételt/italt tudtunk rendelni. A rendelés menete egyértelmű volt, de a pincérlány is ismertette.

A lényeg, hogy az asztalok 4 személyesek, minden főre jut egy-egy számítógép, amiből az asztalba épített monitort látjuk, illetve ezek használatához találunk székenként egy-egy egeret, aminek segítségével be tudjuk regisztrálni a kapott kártyát az adott PC-hez. Mikor ez megvan, a kívülről is elérhető honlaphoz hasonló oldalon találjuk magunkat, ahol tudunk először italt választani. Egy sima netes rendeléshez hasonlóan kosárba tudjuk tenni a választott nedűt, amikor minden itóka megvan, akkor meg tudjuk azokat rendelni. Ezután léphetünk tovább az ételekhez.

07_sörök.JPGNem meglepő módon egy-egy korsó sört rendeltünk, ami elég gyorsan meg is érkezett. Ezután választottunk egy-egy hamburgert, melléjük steak burgonyát, és amíg azok meg nem érkeztek, kicsit körbekémleltünk a helyen.

A környezet barátságos volt, a dekoráció szép, de nem túlzott, az asztalon bekészítve találtunk a székek számával megegyező evőeszközt.

06_emelet.JPGMivel kézzel evős ételt választottunk, mielőtt megérkezett, meglátogattuk a mosdót egy-egy kézmosásra. Mint kiderült, az az emeleten van, ahol a mosdó mellett újabb asztalokat találtunk.

21_mosdó_elotér.jpgAmi nem tetszett, az az, hogy egy előtér volt a női és férfi részleghez. Ami tetszett: minden más.. Volt folyékony szappan, kéztörlő, meleg víz, és a wc-ben tisztaság, papír, minden, ami kell.

Nem kellett sokat várni a hambikra sem, és mivel a technikának köszönhetően tudták, melyiket ki rendelte, itt kimaradt a szokásos kérdezősködés, hogy melyiket hová tegyék..

Volt egy sajtmixes és egy jalapenos szürkemarha burger, mindkettő steak burgonyával.

19_megevetthambi.jpg

A sajtmixesben ugyan nem éreztem semmi extra sajtos ízt, és a jalapenos se volt ehetetlenül csípős, de mindkettő finom volt, és ahogy korábban már írtam, én a két kézzel fejbe betömős hamburgereket szeretem, és ez olyan volt. Bár igaz, kaptunk egy-egy újabb adag evőeszközt is hozzá (az a tippünk, azért kaptuk azon a négyen kívül, ami eredetileg az asztalon volt, mert ennek részei voltak a jól vágó recés kések).

20_krumpli.jpgA steak burgonya sem volt semmi különös, viszont teljesen rendben volt :-)

Mikor elfogytak a hambik, azt hittem, végeztünk is, de a párom javaslatára ketten bevállaltunk még egy adag sült túrógombócot, ami kifejezetten jó döntés volt, mert fele ilyen jót sem vártam.

Mikor megérkeztek a gombócok, arra gondoltam, hogy ehhez nem ártott volna egy kis cukros tejföl, vagy valami, amitől jobban csúszik majd, de ez a gondolat egyből elszállt, mikor megláttuk, milyen krémes a belsejük. Hát, azt kell, hogy mondjam, hogy a hamburgerek is teljesen rendben voltak, de ezek a túrógombócok minden várakozást felülmúltak!

Miután az isteni túrógombóc feltette a koronát a vacsira, jött a fizetés. Ezt is az asztalba rejtett gépek segítségével tudtuk kezdeményezni - sőt, fizethettünk volna teljes pincéri jelenlét nélkül neten keresztül kártyával is. Mi viszont készpénzes fizetés mellett döntöttünk. Ki kellett választani, hogy csak az adott szék, vagy az egész asztal fogyasztását szeretnénk fizetni, illetve hogy kívánunk-e borravalót adni, és ha igen, mennyit.

A pincér dolga tehát most is csak annyi volt, hogy kihozza a számlát azokkal a paraméterekkel, amiket pár kattintással megadtunk.

A helyet elhagyva szintén készítettünk néhány fotót. Itt is megfigyelhető a szürkemarhás szimbólum (ahogy bent az asztalok szélén is láthattuk).

Összességében pozitív élménnyel gazdagodtunk. Bár a technikai megoldás nem teljesen egyezett azzal, amit elképzeltünk, az alapötlet nagyon jó volt, és végül is a megvalósítással sem volt semmi gond. A rendelés egyértelmű, a kiszolgálás jó volt, a kaja szintén, a desszert pedig pláne :-D

Mivel most "csak" hambit ettünk, valószínűleg visszatérünk még megkóstolni az egyéb ételeket is - vagy esetleg duplázni a hambikból :-)

--------------------------------------------------------------------------------

itt az étterem: 1065 Budapest, Nagymező utca 41.

web

--------------------------------------------------------------------------------

Szólj hozzá!

Címkék: étterem belváros hambi

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr76102369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása