Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

2014. július - Ristorante Limoncello 2.

2014.07.31. 23:15 Befaló

Mivel az első alkalommal nagyon jól éreztük magunkat a Limoncello-ban, viszont a pizzát nem sikerült megkóstolnunk, úgy döntöttünk, gyorsan visszatérünk, hogy pótoljuk ezt a hiányosságot.

Ismét jó idő volt, és ezért ismét kívül foglaltunk helyet a kockás terítős asztaloknál.

A hely, ahogy az előző alkalommal megírtam, egy sarkon van, és a szomszédságában egy cukrászda található. Az összkép elég jó, a cégtáblákhoz ugyanazt a betűtípust használták.

Mivel láttam, hogy van kimért bor, úgy gondoltam, hogy nem nagy gond, ha fröccsöt kérek - a már jól bevált 1 dl boros 4 dl szódás verzióban. A párom maradt a megszokott korsó sörnél - és lehet, hogy lassan feladom a fröccsözést, és én is visszatérek a sörhöz, mert a fröccs most itt is bonyolult kérésnek bizonyult. A pincérnő mondta már a rendelés felvételekor, hogy szóda nincs, ezt a fröccsöt úgy tudjuk megoldani, hogy két ásványvizet hoz - itt rájöttem, hogy nem ez lesz életem legolcsóbb fröccse, de ha már belekezdtem, gondoltam, nem tántorítok a fröccs mellől. Egyszer csak megérkezett a pohár bor (egyébként nagyon szép vörösboros pohárban) és mellé a két üveg ásványvíz.. ez így három darabban.. gondoltam sebaj, összeöntöm, nem egy kimerítő mozzanat.. De mivel a szemmértékem nem túl megbízható, csak akkor jöttem rá, hogy nem fog elférni a fél liter folyadék a pohárban, amikor beletöltöttem az első ásványvizet.. Szóval a sportfröccs kicsit darabosra sikerült. Szerintem a rendelés felvételekor azt az információt is meg lehetett volna osztani velem, hogy nincs fél literes pohár, amiből egyben meg tudom inni az 1 dl bort a 4 dl ásványvízzel.. Szóval ez így már elég kellemetlen volt..

Míg készült a pizzánk, elmentem a mosdóba, miközben betekintést nyertem a benti helyiség hangulatába, ami kifejezetten szimpatikus volt - némiképp ellensúlyozva a "fröccs" által okozott sokkhatást :-D Az asztalokon itt is piros-fehér kockás terítő volt, a falakon jól eltalált hangulatos dekoráció.

A kétoldalnyi pizzalistából a Párma pizzát választottuk, amin - ahogy a neve is utal rá - pármai sonka van, paradicsom, mozzarella, olívabogyó, gomba kíséretében. A pizzatészta finom vékony volt, a feltéttel pedig nem spóroltak - ha nem ez lett volna itt az első pizzánk, lehet, hogy fejenként egyet is bevállaltunk volna.. De sebaj, így maradt hely a desszertnek - amit viszont már nem itt fogyasztottunk el.

A környezet ezúttal nem volt olyan kellemes, mint mikor először jártunk itt. Az egyik szomszédos asztalnál ült két fiatal fiú eléggé becsiccsentett állapotban - délután 1 körül járt az idő, és ezúttal hétköznap volt. Így beszélgetni csak kisebb szünetekkel tudtunk, mert itt-ott félbeszakította a mondandónkat egy-egy részeg vihogás. De ez látszólag csak minket zavart, mert a pincérlány rendületlenül hozta az újabb korsó söröket a fiataloknak. Kicsit a fröccs formája és becsült értéke is zavarta a felhőtlen pizzafogyasztásunkat, ezért amint elfogyott a két fél pizza kértük is a számlát... és milyen jól is tettük ezt, mert amint kijött a számla, a mellettünk lévő asztalnál rá is gyújtottak. Ami ugye azért ért külön meglepetésként, mert a múltkor nagyon megörültünk az ajtón található hatalmas áthúzott cigarettának, és az elkülönített dohányzó helynek, de biztos mi értettük félre a jeleket, mert az asztalon hirtelen hamuzó is lett.. Ráadásul nekünk úgy tűnt, hogy a mellettünk lévő asztal nem volt túl messze a bejárattól, és amennyire mi tudjuk (bár szerencsére nem vagyunk közvetlenül érintettek a témában) 5 méterre az étterem bejáratán belül nem nagyon szabad dohányozni...

Szóval gyorsan összeszedtük a járműveket, beletettük a pénzt a mappácskába, amiben a blokkot kaptunk, és menekültünk át a szomszédos Szamócába, ahol abban reménykedtünk, hogy füstmentesen fogyaszthatunk el némi desszertet.

Azt gondolom, hogy vagy az első alkalom, vagy ez a második volt nagyon nem jellemző a helyre, de számunkra nem fog kiderülni, melyik az étterem igazi arca, mert ide többet nem jövünk!

--------------------------------------------------------------------------------

Cím: 1165 Budapest, Bökényföldi út 6.

web

--------------------------------------------------------------------------------

Szólj hozzá!

Címkék: olasz étterem kerthelyiség

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr766546925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása