Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

2014. március - Good Bar

2014.03.08. 21:14 Befaló

Erre a helyre is visszatérő vendég vagyok, tavaly nyáron voltam először, de azóta párszor újrapróbáltam az itteni hambikat.A múltkori Dallasos élmény óta többször vágytam egy Good Burger-re :-)

Ez a hely "kicsit" más jellegű, mint az előző hamburgeres (a Dallas). Itt nem a méret a lényeg, hanem az íz, a tálalás szépsége. Ehhez is kapunk kést és villát, és általában azzal is fogyasztja mindenki - bár én pl. a jól bevállt megmarkolós fejbetömős módszert választottam.

Nyáron van kiülős rész is - itt ne kerthelyiséges hangulatra számítsunk, mivel az étterem a Kecskeméti utcában van. Szóval a járdájára kerülnek ki asztalok, ahol azért talán kisebb a forgalom, mint pl. a Nagykörúton..

4_bárszékes.jpgA hely hangulata kellemes, a bejárat és a pult között egy bárszékes rész található (nem tudom, ezt használják-e egyáltalán a vendégek, de jól néz ki :-)), a terem két szélén pedig négyzetes asztalkák egyik oldalukon székekkel, a másikon pedig egy-egy hosszú műbőr borítású ülőkével a fal mellett. Ezen kívül van még egy emelet is, de ott még soha nem játam.

2_üloke.jpgAz ülőkén található műbőr az, ami a legkevésbé illik a helyhez, mert ezt a kopott borítást leszámítva szerintem elég igényes minden. Persze van még más kivetnivaló is, pl. a pult aljáról eléggé lekopott a festék, de ez annyira nem bántó, már csak itthon tűnt fel, amikor a fotókat válogattam :-D Főleg úgy furák ezek a kopások, hogy úgy látom, még nincs egy éves a hely..

3_vödör.jpgElég szimpatikus az is, hogy sok kiegészítő saját logóval ellátott (ősmagyar szóval bradingelt :-D), nem pedig a sarki kisboltból való, mint pl. a kis asztali vödörben található plusz szalvéták, illetve a később a kávé mellé kapott cukor zacsija.

5_söri.jpgElőször italt kértünk, ami két korsó csapolt sörike lett, de a szomszéd asztalnál például teát és (jól kinéző) házi limonádét ittak. Aztán jöttek a hamburgerek is...

7_bacon.jpg... egy jalapeno-s ...

6_jalapeno.jpg... és egy bacon-ös hamburgerre esett a választásunk. Mindkettő finom volt, bár se a jalapeno, se a bacon íze nem volt túl domináns.

Jópofa, hogy a tányérok papírtálcára emlékeztetnek, de ezek bizony porcelánból vannak :-)

A krumpli nem volt különösebben jó, és rossz se, viszont a tálalás részét képező saláta szerintem jó ötlet, az arra csurgatott hagymalekvár (?) pedig különösen finom volt.

8_dreher_közeli.jpgEleve tetszik a komló mintás Dréher korsó, de mielőtt elbújik a nap a szemközti épület előtt, kifejezetten szép, ahogy a szép sárga sör-háttér előtt kirajzolódnak a minták. Ez így elég jó látványt nyújtott :-)

9_pult.jpgAhogy elbújt a nap, a helyiségben felkapcsolták a lámpákat, így a pult is kivilágításra került.

10_lámpa.jpgA lámpák az egyszerű de nagyszerű kategóriába tartoznak, kifejezetten kellemes, ahogy meleg sárga fénnyel világítják meg a benti teret, de semmi giccs, csak egyszerű formák jellemzik.

11_forrócsoki fentrol.jpgDesszertnek egy forrócsokit...

12_latte.jpg.. és egy Latte-t kértünk, mindkettő teljesen rendben volt.

Közben persze meglátogattam a mosdót is, volt szappan, kéztörlő, melegvíz, a körülmények is megfeleltek az elvárásoknak :-)

13_számlához.jpgKifejezetten aranyos, ahogy a tudomásunkra hozzák a számla kihozatalakor, hogy nem számolnak fel szervízdíjat, így ha szeretnénk borravalót adni, ne fogjuk vissza magunkat - nem is tettük, mert jó volt a kiszolgálás :-)

Összességében tetszett a hely, itt mindig meleg a fogadtatás, kellemes a kiszolgálás, és jó az étel. Az árak nem olcsók, de nincsenek is nagyon elszállva. Összességében nyugodt szívvel tudom ajánlani ezt a helyet az ismerőseimnek - sőt, már meg is tettem párszor :-)

--------------------------------------------------------------------------------

itt a hely: 1053 Budapest, Kecskeméti utca 6.

web

--------------------------------------------------------------------------------

Szólj hozzá!

Címkék: belváros hambi

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr95850166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása