Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

2016. április - Pampas Argentin Steakhouse

2016.04.30. 08:09 Befaló

Ezúttal igencsak kirúgtunk a hámból, a szokásosnál jóval magasabb árszínvonalú helyre mentünk, ahol ennek megfelelően a szokásosnál jobb kiszolgálást, és minőséget vártunk.

A hely nem okozott csalódást, remek volt az étel, profi a kiszolgálás, és mivel hétköznap koradélután mentünk, még tömeg sem volt. De kezdjük az elején!

Mikor letelepedtünk, az étlappal szinte egy időben érkezett némi vendégváró falatka. Tippünk szerint valami fűszeres vajkrém volt a tányérkán a zsemlécske mellett. Megkóstoltuk, nem volt rossz, de mi steak-et enni jöttünk, így nem fogyott el mind teljesen.

Az étlap olyan, amilyet szeretek: nem flancos, de "saját". Egy ilyen helyen ez el is várható.

Csapolt sör kétféle volt, a jó magyar Dreher, illetve egy spanyol, ami San Miguel névre hallgatott, így ezt kóstoltuk. Teljesen jó volt. Némi szépséghiba, hogy ebből csak 4 dl egy korsó, de ki lehet bírni néha ezt a méretű korsót is.

04_kes.jpg

Hogy ne kelljen küzdeni a husival, jól vágó kések vannak az asztalon, szerintem ez is elvárható, de azért értékeljük, nem mindenhol gondolnak erre.

És akkor az ételek. Az egyik választás a Steak Mix volt, ami három féle finomságot tartalmazott: egy 130 grammos Tenderloin steaket (Medium Well), egy 180 grammos újzélandi báránygerincet és egy 120 grammos mangalicaszüzet. Mind finom volt, de azért a steak volt az igazi. Ehhez köretként Pampas burgonyát választottunk, ami egy héjában sült fokhagymás tejföllel töltött egész burgonya, pirított baconnal, reszelt sajttal megszórva. Ehhez kértem egy kéksajtos mártást. Elég jó volt ez így mind egyben!

A másik étel egy "sima" steak volt, nevezetesen egy 200 grammos Tenderloin steak (teljes nevén Argentín Angus Tenderloin Steak) - szintén Medium Well -, ehhez steak burgonyát kértünk, illetve egy Pampas (BBQ) mártást. Ez is jó összeállítás lett, minden finom volt, bár a krumpli elbírt volna egy kicsit több fűszert.

A sütés módját itt is több fokozattal jelölik, és hogy mit kaptunk, azt egy-egy, a steak-ből kiálló kis táblácska jelzi.

Mivel az étel nem volt ehetetlenül sok, és volt még némi hely a hasunkban, megnéztük a desszert választékot. Viszont mivel az én söröm elfogyott a husikkal, kértem még egy limonádét áfonyás ízben. Ez szép is volt, finom is volt, de egy nagyobb adaggal elbírtam volna... Viszont a pincér nem kérdezte meg, hogy kis vagy nagy limonádé lesz, így az ő döntése maradt a mennyiség.

Végül egy Pampas Sajttorta, illetve egy Citrom sorbet lett. Ezek is finomak voltak.

A helyről nem sok képet csináltam, mert a honlapjukon fenn van minden. Vannak kisebb, és többszemélyes nagy kerek asztalok, így egy nagyobb társaságban is biztosított, hogy a falatozók mind tudnak beszélgetni is egymással. A mosdó szép, tiszta, természetesen szappan, kéztörlő és wc papír is volt.

Összességében elégedettek voltunk, ahogy fent már írtam, az ételek ízletesek voltak, a kiszolgálás jó volt, a hely pedig kellemes. Egy kivételes alkalomra, egy kis ünneplésre teljesen alkalmas a hely. Ami egy pici meglepetés volt - bár mégsem igazán, mert talán várható volt -, hogy a számlán szerepelt 10% szervízdíj, viszont nem folt feltűntetve az étlapon, hogy számolnak vele. De igazából majdnem mindegy, hogy szevízdíjat vagy borravalót hagy ott az ember, mert valamit úgyis adtunk volna, hiszen minden nagyon jó volt.

--------------------------------------------------------------------------------

Cím: 1053 Budapest Vámház krt 6.

web

--------------------------------------------------------------------------------

Szólj hozzá!

Címkék: étterem belváros

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr418664888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása