Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

Töltött bundás kenyér

2014.09.21. 22:12 Befaló

A céges büfében a munkatársaim gyakran szerzik be ezt az általam eddig ismeretlen élelmet, így arra gondoltam, kipróbálom. Megkóstolni nem akartam előtte, hogy a saját elképzeléseim szerint tudjam elkészíteni.

Az én verzióm így állt össze:

- két zsemlét felszeleteltem - nem a hagyományos módon félbe, hanem több kisebb szeletre
- a szeletek közé tettem egy-egy szelet sonkát - nem sok sonkát fogyasztunk, de ezt a típust kifejezetten szeretjük: füstölt pulykasonka viszonylag vastagra szeletelve, méretre is pont megfelelő, mert kb. akkora egy szelet, ami pont belefér egy ilyen zsemlés szendvicsbe
- a sonkára rákerült egy-két szeletke sajt (a legegyszerűbb trappista jellegű)


- az így keletkezett szendvicset összetűztem a két végén egy-egy darabka fogpiszkálóval

02_fp2.jpg
- ezután beletettem a felvert tojásba (ami sót és tejet is tartalmazott), villával a tetejére is ráhuzigáltam a tojásból, hogy mindenhol befedje


- aztán óvatosan belehuppantottam a szendvicskéket a forró olajba, ahol egy nagy lapos fakanál és egy favilla segítségével óvatosan forgattam.

Hát ennyi volt a varázslat. Az alkotás nem volt rossz, de ahogy a párom mondta, lehet, hogy nem szórakozok legközelebb ezzel a töltött verzióval, mert akkora plusz élményt nem adott :-D

Úgy döntöttem, utólag megkóstolom az alapötletet adó büfés verziót is. Annyi volt a különbség, hogy ez szögletes kenyérből készült (a toast kenyérnél mintha nagyobb szelet lett volna), picit kisebb benne a sonka - így nem lóg ki a kenyér széléről. A sajt kicsit lágyabb - gondolom valami lapkasajt, vagy ilyesmi...

Összességében nem rossz ez, ha valaki sok bundás kenyeret készít, és fel akarja kicsit dobni, hogy változatosabb legyen, de mi csak havi 1-2 alkalommal eszünk, akkorra jó lesz a sima is :-D

Szólj hozzá!

Címkék: házi finomság

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr386679197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása