Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

2014. augusztus - Magdalena Merlo

2014.09.18. 23:14 Befaló

Ezt az éttermet azért választottuk, mert az egyik barátnőm már többször járt itt, és egy ideje folyamatosan rágta a fülemet, hogy mikor nézzük már meg. Így egyszer csak beadtuk a derekunkat, és megnéztük.

Egy hétköznap munka után érkeztünk, foglalásunk nem volt, mert állítólag mindig van hely - és tényleg volt, nem is kevés.

Több asztalból választhattunk, mi az ablak mellett telepedtünk le. Innen rálátásunk volt a Király utcai nyüzsire, és a kinti asztalokra, ahol egyetlen vendég evett és dohányzott felváltva - még szerencse, hogy nem ide ültünk. A hely amúgy kellemes hangulatú, szép, letisztult az étterem berendezése.A kiszolgálás már elsőre is tetszett, amint beléptünk, jött a pincér, és segített asztalt választani, mikor leültünk, jött az étlap, és ez végig így volt.

Az ételek kiválasztásához az étlap volt segítségünkre, ami igen szép, az étteremre szabott volt, kívül-belül igényes darabot tarthattunk a kezünkben! Az étlap belső részén némi kis előszót találunk, kis történelmi visszaemlékezéssel Az étlapon található ételeken kívül ehetünk a heti ajánlat tételei közül is, erről az asztalon található táblácska informál bennünket.

04_sörök2.jpgItalnak egy-egy korsó sört kértünk - a jó kis Aranyfácán volt a választásunk. Míg az italra vártunk, útba ejtettem a mosdót, hogy lemossam az út porát a kezemről evés előtt. Igazából egy szavam se lehetett, volt szappan, kéztörlő, minden, amire szükség van.

Az egyik ételnek a Juhtúrós sztrapacskát választottuk, ami igazán jó döntésnek bizonyult. Mindketten ettünk belőle, és mindkettőnknek ízlett, és ami nálam nem utolsó szempont, csinosan is volt tálalva.

A másik étel a Gorgonzolás gnocchi volt - ez az étel volt az, ami miatt ilyen sokáig húzódott az étteremről való véleményem megírása. Ugyanis ennél a résznél kénytelen vagyok rosszat írni - annak ellenére, hogy nagyon szimpatikus a hely, és szeretnék ide visszajönni. Viszont sajnos ez az étel csak szép volt, finom nem. Vagyis ezt sem mondhatnám így ki, mert jó lett volna, de iszonyatosan elsózták. Nem tudom, hogy a benne található paraj, vagy a gorgonzola lehetett a túlsózás fő oka, de így semmiképpen nem volt jó az étel! Ezt is mindketten megkóstoltuk, nem az én ízlelőbimbóimmal volt a gond.

Mivel a gnocchi nagy része (legalábbis hozzám képest nagy része) megmaradt (sörrel azért ehető volt, így nem hagytam ott az egészet), úgy döntöttünk, eszünk desszertet is. Az egyik desszert a Tiramisu lett. Ez szintén tetszetős volt, és finom is!!

Mivel enyhe mákmániában szenvedek, nem volt kérdés, hogy én a Mákparfét választom forró fahéjas meggyel. Ez is teljesen rendben volt, hiszen volt benne jó sok máááák :-D

Összességében minden szép és jó volt - az elsózott gnocchit leszámítva -, a kiszolgálás végig figyelmes volt, de nem tolakodó, a hely kellemes, az adagok megfelelőek, az árak az átlagosnál nem magasabbak. Így a gnocchi-s élmény ellenére én szeretnék még egy esélyt adni az étteremnek, így később még biztosan visszanézünk még egy próbára, remélem, akkor jobban választok, és a szakácsnak sem borul meg a keze a sóval!

--------------------------------------------------------------------------------

Cím: 1072 Budapest, Király utca 59/b.

web

--------------------------------------------------------------------------------

Szólj hozzá!

Címkék: olasz étterem belváros

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr766679239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása