Jó-e falni?

Ebben a blogban - főleg budapesti - vendéglátó egységekben szerzett tapasztalatokat osztok meg az érdeklődőkkel. Hol jókat, hol kevésbé jókat...

Friss topikok

Címkék

amerikai (1) belváros (23) bio (3) Cegléd (1) étterem (40) Gödöllő (1) Győr (2) hal (1) hambi (13) házi finomság (5) Hévíz (7) kávézó (7) Kecskemét (1) kerthelyiség (21) Keszthely (1) Kőbánya (8) olasz (14) pizza (14) süti (9) szendvics (14) teázó (1) thai (2) vega (2) Címkefelhő

2014. július - Ristorante Limoncello

2014.07.29. 21:22 Befaló

 Az elmúlt időszakban kétszer jártunk a Ristorante Limoncello-ban, és meg kell mondanom, két teljesen különböző élménnyel távoztunk. Az első alkalommal teljesen pozitív vélemény alakult ki bennünk a helyről, de sajnos a következő alkalommal pont az ellenkező történt.

Egy kellemes hétvégi gurulás alkalmával ejtettük útba az éttermet. Egy ismerős ajánlotta, és a környék még úgyis ismeretlen volt számunkra.

A hely kellemes hangulatú, bár a külső részen foglaltunk helyet, és belülre ez alkalommal nem is mentünk, így csak a külső teraszos asztalokról tudok véleményt mondani. Szóval kellemes árnyékos asztalok közül választhatunk, az ajtóra ragasztott áthúzott cigarettáról azt gondoltuk, hogy a hely nemdohányzó, főleg, hogy a bejárat mellett láttunk egy kijelölt dohányzó részt néhány bárszékkel és egy pultocskával. Ennek alapján azt gondoltuk, hogy az ebéd alatt nem kell mások füstjét szívnunk, és ez alkalommal ez sikerült is. Ami még pozitív volt, hogy ingyen wifit találunk a helyen, ami valóban ingyenes és jelszómentes.

 Úgy készültünk, hogy egy jó pizzát fogunk enni, de mivel hetek óta egy jó gnocchi-ra vágytam, és megláttam az étlapon, hogy itt kétféléből is választhatok, a pizza kicsit eltolódott - egészen a következő alkalomig. Az étlapon nyomott mintával látjuk az étterem nevét, és találunk benne egy plusz lapot az aktuális ajánlatokkal. A kétféle gnocchi-n kívül találunk többféle rizottót, pizzát, leveseket, előételeket, és néhány nagyon kellemes hangzású névvel ellátott desszertet is.

Italnak egy-egy korsó sört választottunk. Csapolt sörből kétfélét kérhetünk, mi a Sopronit választottuk (Heinekent is kérhettük volna).

Első fogásként egy-egy könnyűnek ígérkező gyümölcsös krémlevest választottunk. Az egyik az állandó ajánlat részét képző Marcipános eperkrémleves volt mandulás túrógombóccal, a másik pedig a speciális lapon szereplő Kókuszos málnakrémleves, ami kis habbal a tetején érkezett némi mentával megszórva. Mindkettő nagyon finom volt. A Málnakrémleves kissé savanykásabb, és frissítőbb volt, mint vártuk, az eperkrémleves pedig - gondolom a marcipán miatt - édesebb, de sebaj, cseréltünk, így mindenki megkapta, amit akart :-)

A főételek közül az egyik szintén a speciális ajánlatok közül volt, mégpedig az Erdei gombás, kacsás rizottó. Ez nagyon finom volt, egyáltalán nem volt száraz - ez a képeken is jól látszik. Néhány gombácska egészben maradt, ezek nagyon jó látványt nyújtottak, de összességében az ételnek nem a kinézete volt az erőssége :-D

A másik választás az egyik gnocchi lett. Nem volt könnyű döntés, mert a négysajtos ételeket is nagyon szeretem, de mivel mostanában elkezdtem összebarátkozni a rukolával, úgy döntöttem, ezúttal a másik ízvilágot választom: Gnocchi al mascarpone e pomodoro (Gnocchi koktél paradicsomos mascarpone szószban, friss rukolával és parmezánnal). Igazából nagyon finom volt, bár ha nem lettem volna ennyire rákészülve a gnocchi-ra, akkor lehet, hogy nem ízlett volna, mert úszott a paradicsomszószban - ami ugye nem rossz, de én ennyire nem rajongok a paradicsomért. A tálaláskor volt egy kis parmezán a tetejére szórva, de hogy csinos is legyen, és a sajt se legyen kevés, érkezett mellé egy adag reszelt sajt, így jól meg is szórtam vele menet közben :-)

Ami nekem nem annyira tetszett, elég nagyok voltak az evőeszközök, mármint az evőfelületük, vagy akárhogy is hívják azt a részüket, amire az ételt tesszük, és belapátoljuk a szánkba.. A kanál is hatalmas volt, és a villa is nagyobb volt, mint ami szép, vagy kényelmes.. De nyilván ezen túltettem magam, az étel nagyon finom volt, a kiszolgálás is teljesen rendben volt, és egy étteremben ez a lényeg.

Nagyon jól éreztük magunkat, az idő is kellemes volt, így tökéletes választás volt a hely a külső asztalaival. Azt az egyet sajnáltuk, hogy a sajttortát nem tudtuk megkóstiolni - hely hiányában :-D

--------------------------------------------------------------------------------

Cím: 1165 Budapest, Bökényföldi út 6.

web

--------------------------------------------------------------------------------

Szólj hozzá!

Címkék: olasz étterem pizza kerthelyiség

A bejegyzés trackback címe:

https://falnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr366541567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása